Εκπαιδευτικοί: Το υπουργείο ανακάλεσε την απαράδεκτη εγκύκλιο για τη Β’ Ξένη Γλώσσα

Η νέα εγκύκλιος ήρθε ως αποτέλεσμα της άμεσης κινητοποίησης σωματείων, αλλά και των συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων, αναφέρει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ.

Μετά την αναστάτωση, που προκάλεσε με εγκύκλιο στις 18 Μαΐου, όπου καταργούσε βασικά την ελεύθερη επιλογή της στα Δημοτικά, εξέδωσε 9 μέρες μετά, στις 27 Μαΐου (Αρ.Πρωτ.Φ52/60399Δ1), νέα εγκύκλιο με την οποία ουσιαστικά επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς για τη δημιουργία μικτών-παράλληλων τμημάτων Β΄ ξένης γλώσσας στο Δημοτικό.

Η νέα εγκύκλιος ήρθε ως αποτέλεσμα της άμεσης κινητοποίησης σωματείων, αλλά και των συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων. Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πως έχουμε τη δύναμη να ανατρέπουμε τα σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης, να βάζουμε εμπόδια, να καθυστερούμε κάθε ενέργεια που βάζει στο στόχαστρο τη μόρφωση των παιδιών, τη δουλειά με δικαιώματα.

Παρά την υποχώρηση του ΥΠΑΙΘ, δεν επαναπαυόμαστε. Η επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος, δεν λύνει το πρόβλημα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Το αίτημα για ολοκληρωμένη ξενόγλωσση εκπαίδευση στο δημόσιο σχολείο παραμένει.

Διεκδικούμε:

ip[
Exit mobile version