Εκπαιδευτικοί: «Σχέδια για υποβάθμιση του σχολείου και απαξίωση του παιδαγωγικού μας ρόλου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΕ στη Ζ ΕΛΜΕ Αθήνας για την ΣΤΟΠ στα σχέδια για την παραπέρα υποβάθμιση του και την απαξίωση του παιδαγωγικού μας ρόλου. Εσωτερική και Εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων: ΣΤΟΠ στα σχέδια για την παραπέρα υποβάθμιση του σχολείου και την απαξίωση του παιδαγωγικού μας ρόλου!

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά ορισμένων Διευθυντών/ντριών, οι οποίοι αξιοποιώντας και την αυταρχική εργαλειοθήκη που προσέφερε πρόθυμα το Υπουργείο, κατέφυγαν σε αντισυναδελφικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Προσπάθησαν να απομονώσουν τους συναδέλφους από το σωματείο, δεν επέτρεψαν να γίνει διάλογος ανάμεσα στα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, προσπάθησαν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την ενημέρωση από μέλη του ΔΣ του σωματείου, χρησιμοποίησαν απειλές ή προσπάθησαν να απομειώσουν τη σημασία του αγώνα.
Οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα φορά δώσαμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που από τη μία κρατά κλειστά τα σχολεία, αρνείται τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου για το ασφαλές τους άνοιγμα και από την άλλη αξιοποιεί την πανδημία, έτσι ώστε να ξεδιπλώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο δημόσιο σχολείο, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.
Οι εκπαιδευτικοί με τη συλλογική μας στάση απαντάμε στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Δοκιμάζουμε την ανυπέρβλητη δύναμη του συλλογικού αγώνα, που έχει στο επίκεντρο τα σύγχρονα δικαιώματα της νέας γενιάς!
Οι δυνάμεις της ΑΣΕ και στην ΕΛΜΕ μας δώσαμε από την πρώτη στιγμή τη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας–Αποχής και το ίδιο θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα.

ip[
Exit mobile version