Εκπαιδευτικοί: Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που προβλέπει την πρόσληψη ιδιώτη βοηθού από τους γονείς

Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που προβλέπει την πρόσληψη ιδιώτη βοηθού και σχολικού νοσηλευτή από τους γονείς. Όλες οι προσλήψεις να γίνονται με ευθύνη του κράτους, ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά με ανακοίνωση της.

Σύμφωνα με ανάρτησή του, προτάθηκε να δοθεί στους γονείς η δυνατότητα υπόδειξης συγκεκριμένου ατόμου προς στο σχολείο, στις περιπτώσεις που έχουν ήδη βρει κι έτσι να αποφεύγεται η ύπαρξη κενών (στην παράλληλη στήριξη) μετά την ειδική πρόσκληση, καθώς συνήθως ακόμη και τότε οι θέσεις δεν καλύπτονται Μάλιστα, η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μάκρη αντιμετώπισε θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση.

Σώνονται και τα λόγια πολλές φορές, όταν μπροστά στα αδιέξοδα που βιώνουν οι οικογένειες των παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να έρχονται οι ίδιοι οι υπαίτιοι γι’ αυτή την κατάσταση να τις καθιστούν για άλλη μια φορά υπεύθυνες να τα λύσουν και μάλιστα δίνοντάς τους τη “δυνατότητα”!

Αλήθεια δε γνωρίζει ο ευρωβουλευτής ποιες πολιτικές επιλογές, αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν διαμορφώσει αυτό το δυστοπικό τοπίο, καλώντας τους γονείς, για ακόμα μια φορά να πληρώσουν τα σπασμένα; Η υφυπουργός Παιδείας και γενικότερα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, δεν ξέρουν ποια είναι η αιτία του προβλήματος;

Ας τους ενημερώσουμε, λοιπόν,

Τέρμα πια με την κοροϊδία!

Τώρα είναι η ώρα όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να δυναμώσουμε τον αγώνας μας για:

 

ip[
Exit mobile version