Διορισμοί εκπαιδευτικών – ΠΑΣΑΔ: Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το πως θα δηλωθεί η προϋπηρεσία στην αίτηση του ΑΣΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/05/2019 - 09:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Δεν υπάρχει σαφής απάντηση από το Υπουργείο για το πως θα δηλωθεί η στην αίτηση του .

Σ' επικοινωνία μας σήμερα με το Υπουργείο συζητήσαμε το θέμα της δήλωσης προϋπηρεσίας στην αίτηση του όπου δεν ξεκαθαρίζεται το πώς και μέχρι πότε θα δηλωθεί αυτή.

Οι απαντήσεις που πήραμε για το τι και πώς θα δηλωθεί, ήταν προφορικές και καθόλου πειστικές για την ορθότητά τους (διαφέρουν απ' τη λογική ) γι' αυτό και δεν θα τις μεταφέρουμε σεβόμενοι τον συνάδελφο και μη αποδεχόμενοι αυτήν την ευθύνη. Καταδεικνύουν όμως επικίνδυνη (αφού ο νόμος προβλέπει κυρώσεις για υποβολή ψευδών στοιχείων) δυσπραγία και ασυνεννοησία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΑΣΕΠ.
Απ' το Υπουργείο πάντως μας τονίστηκε πως στα θέματα που υπάρχουν διαφορές με τον ΑΣΕΠ, το ΑΣΕΠ είναι αυτό που θα παίρνει την τελική απόφαση.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά, ζητήσαμε επιτακτικά γραπτώς την επίσημη θέση του Υπουργείου κι επίσημες οδηγίες καθώς κι απαντήσεις στις ερωτήσεις των συναδέλφων που εγγράφως στείλαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό όμως που φαίνεται μέχρι στιγμής είναι πως το Υπουργείο δε θα πάρει αυτή την ευθύνη και θ' αφήσει τα πάντα προς εξέταση στην περίοδο των ενστάσεων όπου εκεί μας είπαν πως θα λυθεί η διαφορά μεταξύ ΑΣΕΠ και Υπουργείου για το παραπάνω θέμα.

Εμείς πιέζουμε για να έχουμε τις αμέσως επόμενες μέρες κάποιο αποτέλεσμα και σας συνιστούμε να μην είστε βιαστικοί.

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πότε θα ανοίξει το σύστημα για τη Γενική Εκπαίδευση

Γαβρόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι κατά των διορισμών την ημέρα που ανοίξαμε το σύστημα

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πρόσκληση μελών ΕΒΠ -ΕΕΠ για την υποβολή δικαιολογητικών

Διορισμοί εκπαιδευτικών -ΑΣΕΠ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις

Loading...
  • europalso

    ideascentral