Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για  και : Πώς θα γίνεται η – Το και τι θα ισχύσει με τα δωρεάν τάμπλετ.

Στο OPEN  μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, για το , νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών καθώς και για την υλοποίηση της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης απαντώντας σε ερωτήματα: Τι θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν πρόσβαση – Πώς θα δοθούν τα ηλεκτρονικά μέσα σε μαθητές που δεν διαθέτουν. Ποιες ώρες θα γίνονται τα μαθήματα δημοτικού και του νηπιαγωγείου.

Έχουν σταλεί οδηγίες για προγράμματα και ωράρια σε όλα τα κι αναφέρθηκε στη δύσκολη εξίσωση που καλούνται να λύσουν και οι γονείς που τηλεργάζονται κι έχουν παιδιά σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης. Πρόσθεσε ότι τηλεκπαίδευση μέσω των ειδικών πλατφορμών, όπως του , θα γίνεται σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική τηλεόραση.

Γιατί έκλεισαν τα

«Τα σχολεία μας είναι πολύ ασφαλή» και η απόφαση πάρθηκε λόγω της «κινητικότητας γύρω από τα σχολεία». Για τα παιδιά του νηπιαγωγείου είπε ότι «δεν είναι εύκολο, γιατί είναι άλλη η ηλικία και η εκπαίδευση. Θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια οι νηπιαγωγοί μας. Θα γίνονται δραστηριότητες σαν παιχνίδια ή ακόμα και ασκήσεις γυμναστικής, ζωγραφικής, μουσικής. Οι διδακτικές ώρες θα είναι ημίωρες. Η εικόνα θα μοιράζεται μεταξύ νηπιαγωγού και παιδιού για να γίνονται οι δραστηριότητες».
Οπως είπε η κ. Ζαχαράκη θα ξεκινούν στις 14:10 τα μαθήματα του δημοτικού σχολείου μέχρι και τις 14:40, όπου θα είναι η πρώτη ώρα. Ακολούθως θα υπάρχει δεκάλεπτο διάλειμμα και το ωράριο λήγει στις 17:20.  Αντίστοιχα, το νηπιαγωγείο ξεκινά στις 14:10 και θα διαρκεί μέχρι τις 16:20.
Για τους που δεν έχουν πρόσβαση θα μπορούν να κάνουν μάθημα μέσα από το σχολείο με την καθοδήγηση του διευθυντή. Οσον αφορά στη χορήγηση των δωρεάν τάμπλετ και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαθέτουν δικό τους, η κ. Ζαχαράκη τόνισε: «Θα δίνονται μέσω του σχολείου με κριτήρια που έχουν ήδη οριστεί. Θα τα παίρνουν κι όταν τελειώσει η θα τα επιστρέφουν. Πρέπει οι γονείς να δηλώνουν ότι τα χρειάζονται, στο των παιδιών τους».

Κλειστά Δημοτικά: Τι θα γίνει με τα ωράρια και τις άδειες των γονέων