ΔΕΘ: Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την Παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/09/2018 - 02:31 | Author: Χιώτης Λάκης

ΔΕΘ – Μητσοτάκης – Παιδεία: Το όραμά του για μια Ελλάδα ασφαλή, εξωστρεφή και ευημερούσα και ένα πακέτο δεσμεύσεων, με κύριο άξονα τις μειώσεις στη φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και σε άλλους τομείς όπως η παιδεία παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 83η ΔΕΘ.

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για την παιδεία

Παιδεία που προετοιμάζει το μέλλον ακολουθώντας την οικονομία, με αξιολόγηση παντού

Κουπόνια ύψους 180 ευρώ το μήνα στα νέα ζευγάρια ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

Μια χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋπόθεση της δημοκρατίας. Πανεπιστήμια και κτίρια ελεύθερα από καταλήψεις και γιάφκες της βίας και όχι με τρομοκράτες και παράνομους να βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές.

Επενδύσεις σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια

"Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές", είπε ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε για μια "έκρηξη επενδύσεων" σε όλους τους τομείς.

Μίλησε ακόμα για "επενδύσεις σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που θα φέρουν, επιτέλους, χιλιάδες φοιτητές από το εξωτερικό".

Στην παιδεία τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης παντού και δεσμεύτηκε για ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Είπε ότι θα καταργήσει αμέσως την "αντιμεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ στα Πανεπιστήμια και θα καθιερώσει την αξιολόγηση όλων των Πανεπιστημίων από μια Ανεξάρτητη Αρχή διασφάλισης ποιότητας και από αυτή την αξιολόγηση θα εξαρτάται κι ένα μέρος της χρηματοδότησης τους.

Θα ορίσει ελάχιστο όριο για την είσοδο στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο-καμιά απολύτως έκπτωση στην αξιολόγηση

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά θέλει τους δημοσίους υπαλλήλους αρωγούς και συμμάχους στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης με ένα απλό σύστημα αξιολόγησης. Ταυτόχρονα δήλωσε πως δεν πρόκειται να κάνει καμιά απολύτως έκπτωση στο θέμα της αξιολόγησης τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πεποίθηση ότι του χρόνου θα εγκαινιάσει ως πρωθυπουργός την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε θερμά μόλις έφτασε στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" και κατά την ομιλία του και τον ρυθμό έδινε μια μεγάλη ομάδα νέων που έφτασε συντεταγμένη στον χώρο

Loading...


  • europalso   ideascentral