«Δάσκαλος εμπιστοσύνης» στα σχολεία – Δείτε πώς θα λειτουργεί ο νέος θεσμός

Μέτρα για την καταπολέμηση του σχολικού και βίας προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας η οποία επισκέφθηκε το σχολείο στον Βύρωνα όπου υπήρξε το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό 17χρονου από ομάδα μαθητών.

Κατάρτιση σχεδίου

«Για αυτά τα περιστατικά, τα οποία δεν έχουν καμία θέση στο σχολείο, υπάρχουν πρόσκαιρες αλλά και μακροχρόνιες ενέργειες προς ανάληψη», ανέφερε η υπουργός και συνέχισε: «Άμεσα, κατόπιν εντολής μου, η Δ/ντρια Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Δ/ντη θα στείλουν, εντός της ημέρας, αρμόδιους για την κατάρτιση σχεδίου δράσης αναφορικά με την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών που είχαν εμπλοκή στο συγκεκριμένο γεγονός. Παράλληλα, σε συνεργασία πάντα με τον Περιφερειακό Δ/ντή, θα βρεθεί στο σχολείο, ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, με στόχο να προσφέρουν υποστήριξη στην εκπαιδευτική κοινότητα, εν συνόλω, σε συνέχεια του συγκεκριμένου περιστατικού».

Επιπλέον, η υπουργός ενημέρωσε ότι, σε συνεργασία με την αρμόδια υφυπουργό, , επεξεργάζονται πρωτοβουλίες, που εντάσσονται σε ένα πλέγμα ενεργειών που προωθεί το υπουργείο σχετικά με τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας.

Για παράδειγμα, η θεσμοθέτηση του «», με τον οποίο τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη άνεση να επικοινωνήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν, καθώς επίσης και η εισαγωγή νέων θεματικών στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, οι οποίες θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα σεβασμού στον άλλον και συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο.

Στις δηλώσεις της η κ. ξεκαθάρισε ότι τα περιστατικά και συμπεριφοράς «δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο» και ότι «το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο» απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές.

«Στεκόμαστε δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρομαι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, τόσο πρόσκαιρων όσο και πιο μακροχρόνιων», κατέληξε.

ip[
Exit mobile version