Αποσπάσεις 2019: Απαιτείται από τη πολιτεία η μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία

-Την Πέμπτη αργά το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι πολυήμερες συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ προκειμένου να υπάρξει εισήγηση για τις αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Για τις συνεδριάσεις αυτές και την τελική εισήγηση έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Πεππές Δημήτρης  τακτ. Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Το αντίστοιχο ποσοστό στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά είναι 45% και ικανοποιήθηκαν 180 αιτήσεις. Επιπλέον και ύστερα από αίτησή τους διατέθηκαν 32 καθηγητές στη Εκκλησιαστική εκπαίδευση και 7 στον Αρμενικό Κυανού Σταυρό
Ωστόσο εκατοντάδες συνάδελφοί μας που ταλαιπωρούνται από ιδιαίτερα προβλήματα οικογενειακά και υγείας εξακολουθούν να παραμένουν μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους.

Απαιτείται από τη πολιτεία να δείξει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία και να πραγματοποιήσει σύντομα μια Β φάση αποσπάσεων, έτσι ώστε να τους επιτρέψει να εργαστούν κοντά στις οικογένειές τους και σε καλύτερες συνθήκες ιατρικής περίθαλψης. Άλλωστε η Β φάση δεν επιβάλλεται μόνο από κοινωνικούς λόγους αλλά και την αναγκαιότητα κάλυψης των εκατοντάδων λειτουργικών κενών που κάθε χρόνο «αποκαλύπτονται» με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα προκύψουν από τις αναμενόμενες αποσπάσεις σε φορείς.
Η νέα πολιτική ηγεσία θα πρέπει να σταθεί αρωγός σε όσους εκπαιδευτικούς βιώνουν δυσβάσταχτα οικογενειακά και ιατρικά προβλήματα. Οι αλαζονικές και αυταρχικές συμπεριφορές που οι προκάτοχοι και το περιβάλλον τους επέδειξαν κατά το πρόσφατο παρελθόν δεν θα πρέπει να επαναληφθούν. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και ενθαρρυντικά.

ip[
Exit mobile version