: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στο Mega, ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν κανονικά οι

Σύμφωνα με την κυρία Μακρή στο τραπέζι των ιθυνόντων του εξετάζεται η παράταση του ενώ διευκρίνισε προς το παρόν ότι δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση.

«Θα λάβουμε την καλύτερη απόφαση με βάση τα δεδομένα που θα έχουμε μπροστά μας εκείνη τη στιγμη», υποστήριξε. «Θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Θέλουμε να επανέλθουν τα παιδιά στη δια ζώσης διδασκαλία», τόνισε ακόμη η κυρία Μακρή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr, το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει να δώσει μια μικρή , χωρίς όμως ακόμα να σκέφτεται οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική κάλυψης χαμένων διδακτικών ωρών δια ζώσης.

Με κάθε επιφύλαξη όπως σημειώνουν αποκλειστικά στο iPaidia.gr πηγές του Υπουργείου Παιδείας , καθώς το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα, δεν προβλέπεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής,  η ενεργοποίηση κι άλλων δικλείδων όπως η διενέργεια δια ζώσης μαθημάτων εντός των διακοπών του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι για τα και τα Λύκεια, η σχολική χρονιά παρατάθηκε έως τις 12 Ιουνίου, με τις να ξεκινούν στις 15 Ιουνίου.

Τι θα γίνει με τις ενδοσχολικές εξετάσεις

Στην πρόσφατη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την Υπουργό Παιδείας , η εκπαιδευτική ομοσπονδία έθεσε το θέμα μη διεξαγωγής των , όπως ακριβώς έγινε και την περσινή χρονιά.
Η πολιτική ηγεσία δεν έδωσε απάντηση, καθώς ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει πριν ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να γνωρίζει το τον διαθέσιμο χρόνο κατά τον οποίο τα σχολεία θα λειτουργήσουν δια ζώσης.

Αυτό άλλωστε υποστήριξε και η υφυπουργός Παιδείας κ. σε δηλώσεις, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις,ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να διενεργηθούν οι “στην ώρα τους”.

Πέρσι, το Υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει να μην πραγματοποιηθούν οι και απολυτήριες εξετάσεις, με τον βαθμό προαγωγής και απόλυσης να προκύπτει από τις βαθμολογίες των μαθητών.

Σημειώνεται ότι φέτος μια τέτοια απόφαση θα ανέστελλε και την πρώτη εφαρμογή της στην , αίτημα το οποίο έχει θέσει και η , ζητώντας, βέβαια, όχι μόνο την αναστολή της εφαρμογής της για φέτος αλλά την κατάργησή της.