Άνοιγμα σχολείων: Πότε αναμένεται η οριστική απόφαση – Τα δύο σενάρια

Άνοιγμα σχολείων: Πότε αναμένεται η οριστική απόφαση – Τα δύο σενάρια

: Οριστική απάντηση για το  φαίνεται πως θα έχουμε τις επόμενες μέρες , καθώς αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων . Η απόφαση αναμένεται να παρθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Στην πρόσφατη σύσκεψη που είχε η Επιτροπή εισηγήθηκε να μην ανοίξει ακόμη καμία βαθμίδα εκπαίδευσης. Κι αυτό, διότι υπήρξαν αντικρουόμενες απόψεις για το ζήτημα των .

Έτσι, η Επιτροπή έκρινε ως καλύτερη λύση την επανεξέταση του θέματος με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα -κάτι που θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Εφόσον η Επιτροπή κρίνει ότι τα μπορούν να ανοίξουν αυτό θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου. Αν και πάλι δεν υπάρξει συμφωνία τότε θα επιβεβαιωθεί το σενάριο για με το νέο έτος, δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου 2021.

Τον προβληματισμό των ειδικών παραδέχτηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι αυτός πηγάζει από το ιικό φορτίο της χώρας το οποίο παραμένει υψηλό.

Υπενθυμίζεται ότι  μιλώντας στο 31ο Greek Economic Summit, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην , υπογράμμισε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Το επικρατέστερο σενάριο

Τα δύο σενάρια για το

Προς το παρόν, δύο είναι τα σενάρια που επικρατούν για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Να δοθεί «πράσινο φως» για άνοιγμα στις 14 Δεκεμβρίου με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει πτώση του αριθμού των κρουσμάτων.
Να χτυπήσει το κουδούνι με το νέο έτος ώστε έτσι να έχει σημειωθεί μία ικανή μείωση η οποία θα επιτρέπει το άνοιγμα δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με ασφάλεια.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το πρώτο σενάριο φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας.

Μάλιστα, οι επιστήμονες δεν ανησυχούν τόσο για τη μεταδοτικότητα των παιδιών, αλλά για την κινητικότητα των ενηλίκων.

Σύψας για άνοιγμα σχολείων: Να μην ανοίξουν έως τον Ιανουάριο

Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, έχει επισημάνει ότι η συζήτηση, όπως φαίνεται, μετατίθεται για τις 14 Δεκεμβρίου, γιατί δεν υπάρχει βελτίωση και παγίωση των επιδημιολογικών δεδομένων για να κλείσει το θέμα.

Από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος και μέλος της εθνικής επιτροπής Μάριος Λαζανάς είπε πως διχάζεται ανάμεσα στο άνοιγμα και στην παραμονή κλειστών σχολείων, καθώς όπως τόνισε υπάρχει πρόβλημα.

Τέλος, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς Ματίνα Παγώνη, έχει διατυπώσει την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν το νέο έτος.

Άνοιγμα σχολείων: Επιτακτική ανάγκη διαλόγου της Υπουργού Παιδείας με την ΟΛΜΕ

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !