Άνοιγμα σχολείων – Καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ: Κανένας ιατρικός κίνδυνος από τη χρήση μάσκας

Άνοιγμα σχολείων – Καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ: Κανένας ιατρικός κίνδυνος από τη χρήση μάσκας

: Για τη από τα παιδιά στα και αν αυτό εγκυμονεί κινδύνους μίλησε στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος», η καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Σχολιάζοντας το κίνημα της αντιμάσκας που εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας τόνισε ότι «δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία. Τέτοια κινήματα βλέπουμε να υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Η χρήση είναι ένα μέτρο που φοβίζει κάποιους ανθρώπους, άλλους τους ενοχλεί, άλλους τους τρομάζει. Πρόκειται για μία νέα πραγματικότητα που ζούμε και χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής. Είμαι αισιόδοξη ότι τόσο η Ελληνίδα μάνα όσο και ο Έλληνας μαθητής θα κατανοήσουν τη χρήση για την προστασία μας. Ελπίζω ότι μέσα στο θα έχουμε ένα ρεύμα υπέρ της μάσκας και όχι αυτά που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες».

«Πάντα υπάρχουν κάποιοι επιστήμονες που έχουν διαφορετική άποψη. Δεν ξέρω τα κίνητρα και τους φόβους που οδηγούν κάποιους συναδέλφους μας να είναι εναντίον της μάσκας. Δεν έχω ακούσει κανέναν παιδίατρο να είναι εναντίον της χρήσης της. Όμως αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι τα επιστημονικά δεδομένα σαφώς είναι μαζί μας και δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένας ιατρικός κίνδυνος για τη μάσκα», συμπλήρωσε η κυρία Παπαευαγγέλου.

«Υπάρχουν διάφορες πρακτικές για τη χρήση μάσκας. Η κάθε χώρα έχει διαφορετικές πρακτικές. Χώρες όπως η Ελβετία έχει τη χρήση μάσκας μόνο στο Γυμνάσιο. Υπάρχουν χώρες που έχουν τη χρήση μάσκας μόνο στα διαλείμματα. Μην ξεχνάμε ότι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε τώρα. Μπορεί σε ένα χρόνο από τώρα να λέμε ότι αυτό ήταν υπερβολή. Εμείς πρέπει να είμαστε υπέρ της υγείας των παιδιών και των ενηλίκων», επεσήμανε ακόμη.

«Δεν κάνουμε τίποτε εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Απλώς είμαστε στη διαδικασία όπου θα φτιάξουμε τις ακριβείς οδηγίες για το πότε ο γονέας του παιδιού θα ανεβάσει την «κόκκινη» σημαία και θα στείλει το παιδί του για εξέταση. Από εκεί και πέρα εάν η εξέταση βγει θετική τότε θα ληφθούν μέτρα στα σχολεία. Κάθε παιδί που θα έχει συναχάκι μένει σπίτι του και εξετάζεται από τον γιατρό. Εφόσον έχει συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορονοϊό τότε ειδοποιείται το σχολείο», συνέχισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ. «Η χρήση μάσκας μπορεί να λειτουργήσει και ως μέτρο προστασίας από άλλες ιώσεις», κατέληξε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε ακόμη:

Άνοιγμα σχολείων – Δερμιτζάκης: Ας αναλάβουν οι γονείς την ευθύνη της μη χρήσης μάσκας στο σχολείο

Άνοιγμα σχολείων: Τι προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !