: Την πρόταση να ανοίξουν τα αλλά και τα Λύκεια μαζί με τα Δημοτικά σχολεία, έκανε καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, εξηγώντας πως το ρίσκο με το άνοιγμα των σχολείων είναι μικρό. Δείτε αναλυτικά στο .

: Μικρό το ρίσκο με το άνοιγμα των σχολείων

Ο καθηγητής εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, πως θα μπορούσαν να ανοίξουν και τα και τα από την Δευτέρα μαζί με τα γιατί το ρίσκο είναι μικρό.

Ο κ. Δερμιτζάκης εξήγησε επίσης ότι θα μπορούσαν από τις 18 Ιανουαρίου να ανοίξουν και τα καταστήματα με ραντεβού και SMS αν δεν δούμε την ερχόμενη εβδομάδα μεγάλο κόστος, δηλαδή αυξημένο αριθμό κρουσμάτων λόγω των εορτών και κυρίως λόγω των Θεοφανίων.

Ο καθηγητής σημείωσε πως μετά τον Μάρτιο θα έχουμε προστατευμένους τους ευπαθείς αναφερόμενος στο θέμα των εμβολιασμών.

Χθες ανακοινώθηκαν 800 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 144293, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5598 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43583 (30.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.