Άνοιγμα σχολείων: Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε σε συνέντευξη της η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία εξήγησε πώς οι οριστικές αποφάσεις για την ακριβή ημερομηνία δεν έχουν παρθεί ακόμα.

Άνοιγμα σχολείων: Έρχεται κρίσιμο δεκαπενθήμερο

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, τίποτα ακόμα δεν έχει κλειδώσει και φαίνεται πως οι απόψεις των λοιμωξιολόγων διίστανται. Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε τηλεοπτική της συνέντευξη είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, προσθέτοντας ότι «έχουμε μέρες μπροστά, ένα κρίσιμο δεκαπενθήμερο, για το οποίο οι ειδικοί έχουν εξηγήσει πως οι πράξεις μας, το πώς θα κινηθούμε στις γιορτές, οι επιλογές μας, θα καθορίσουν το τι θα συμβεί».

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, «η επιστημονική επιτροπή μελετά μέρα-μέρα τα στοιχεία. Είναι κόκκινη γραμμή για εμάς η ασφάλεια παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών. Γνώμονάς μας είναι η επιστροφή στις 8 Ιανουαρίου». Όπως ανέφερε η ίδια η απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξή τους, δηλαδή λίγο πριν από τα Θεοφάνεια.

Εν τω μεταξύ οι αποφάσεις για την παράσταση ή όχι του lockdown θα ληφθούν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου βάσει της πορείας της πανδημίας. Οι ειδικοί θα αξιολογούν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα το επόμενο δεκαήμερο και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στον πρωθυπουργό για αν θα πρέπει να διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα. Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης και το άνοιγμα του λιανεμπόριο μετά τις 7 Ιανουαρίου στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Άνοιγμα σχολείων – Γαργαλιάνος: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία αν τηρήσουμε τα μέτρα

«Βόμβα» για το άνοιγμα σχολείων: «Να ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου» – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Κεραμέως για Πανελλήνιες 2021, ύλη, άνοιγμα σχολείων, κολλέγια, voucher 200 ευρώ