Πώς θα μπεί τέλος από το στους κοινούς λογαριασμούς: Πώς θα εντοπίζονται όσοι δεν πληρώνουν ξεχωριστή συνδρομή. Δείτε αναλυτικά στο

: παγκόσμιο φαινόμενο ειδικά στην καραντίνα

Ανησυχία έχει επικρατήσει με τα τελευταία νέα για όσους παρακολουθούν εν μέσω πανδημίας σειρές και ταινίες

Αρκετοί χρήστες προσπαθούν να βρουν τρόπο να μην πληρώνουν τη μηνιαία συνδρομή και χρησιμοποιούν τον λογαριασμό γνωστών τους όπως των γονιών, των φίλων τους ακόμα και των πρώην τους, επειδή έχουν τους κωδικούς.

Όμως, το Netflix αντεπιτίθεται. Το νέο μήνυμα που μπορεί να δουν οι χρήστες που δεν πληρώνουν συνδρομή αναφέρει:

«Αν δεν μένετε μαζί με τον κάτοχο του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε».

Στον χρήστη δίνεται η επιλογή να πιστοποιήσει την ταυτότητά μου, μέσω ενός μηνύματος που στέλνεται στον ιδιοκτήτη του λογαριασμού. Μπορείς να επιλέξεις να το κάνεις αργότερα και το Netflix σου προσφέρει ένα διάστημα, μέχρι να σου ζητηθεί εκ νέου ο κωδικός.
Το Netflix επιβεβαίωσε τη νέα αυτή πολιτική στο Hollywood Reporter, για να σταματήσουν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν την υπηρεσία, χωρίς αντίτιμο.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα σε ποιες χώρες οι χρήστες θα λάβουν το συγκεκριμένο μήνυμα, αλλά φαίνεται ότι η πρόθεση του κολοσσού του streaming είναι η πολιτική αυτή να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο χρήστης θα μπορούσε βέβαια θεωρητικά τουλάχιστον, να συνεχίσει να παρακολουθεί χωρίς συνδρομή, αν ο κάτοχος του λογαριασμού το γνωρίζει και το επιτρέπει.