– Μηχανογραφικό 2019 | Παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης του φετινού μηχανογραφικού δελτίου έως τις 17 του μήνα, ανήγγειλε χθες το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας ανησυχία στους υποψηφίους που διεκδικούν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, καθώς σχεδόν στο σύνολό τους, τα παιδιά έχουν οριστικοποιήσει το δελτίο τους.


Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του μηχανογραφικού είχε οριστεί για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και συνεπώς αυτήν την στιγμή σχεδόν όλα τα παιδιά το έχουν στείλει και βρίσκονται σε διακοπές.

Όπως ανακοίνωσε χθες το , οι υποψήφιοι που έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο θα έχουν την πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. μόνο για να βλέπουν την τελική μορφή του δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

έχει δοθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά αλλαγές στο «παρά πέντε» της οριστικής κατάθεσής του ενδεχομένως δεν μπορούν να γίνουν, καθώς θα προκύψουν περίπλοκα τεχνικά ζητήματα αλλά και νομικά θέματα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ολιγοήμερη παράταση πρέπει να δοθεί προκειμένου να εξεταστεί εάν τα νέα τμήματα, τα οποία εντάχθηκαν φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο και τα οποία προέκυψαν από την κατάργηση των ΤΕΙ, πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσουν κανονικά το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Το ερώτημα που προκύπτει, σύμφωνα με το , είναι εάν τα τμήματα αυτά διαθέτουν προγράμματα σπουδών αλλά και μέλη ΔΕΠ για να διδάξουν.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τις πρυτανικές Αρχές όλων των ΑΕΙ ενημέρωση σχετικά με τα νέα τμήματα και εάν έχουν εγκεκριμένα προγράμματα.

Όπως είναι γνωστό, φέτος εντάχθηκαν στο μηχανογραφικό δελτίο 125 νέα τμήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων δημιουργήθηκαν λόγω της κατάργησης των ΤΕΙ.

Πολλά από αυτά τα νέα τμήματα έχουν αλλάξει ονομασία ενώ υπάρχουν και άλλα τα οποία είναι εντελώς καινούργια και με νέο επιστημονικό περιεχόμενο.
Η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά τα τμήματα δημιουργήθηκαν «μέσα σε μια νύχτα» και ήδη υπήρχε προβληματισμός στην πανεπιστημιακή κοινότητα σχετικά με τη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο, όσον αφορά στο πρόγραμμα των σπουδών αλλά και στη γενικότερη υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

– Μηχανογραφικό:  Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα να σταλούν στοιχεία για Προγράμματα Σπουδών και προσωπικό

Δείτε το έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για τα ΑΕΙ , Βασίλη Διγαλάκη, με το οποίο ζητά από τους Πρυτάνεις δέκα Πανεπιστημίων να του στείλουν , εγγράφως έως τη Δευτέρα 15/07/2019 τα Προγράμματα Σπουδών των νεοϊδρυθέντων τμημάτων που θα λειτουργήσουν στα Ιδρύματά τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, τις αποφάσεις της Συγκλήτου περί έγκρισής τους και τον αριθμό διδακτικού προσωπικού αυτών των τμημάτων.

Τελευταίες ειδήσεις για

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ