Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Αναβάθμιση του Σχολείου και την Αξιολόγηση

Το νομοσχέδιο του και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του , Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο αποτελείται από 3 αλληλένδετους πυλώνες:

1. Την ενίσχυση της αυτονομίας των σχολικών μονάδων.

Ενδεικτικές ρυθμίσεις:

2. Τη θέσπιση μηχανισμού αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών ως μέσου         βελτίωσης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών, παράλληλα με αυξημένη λογοδοσία και διαφάνεια.

Ενδεικτικές ρυθμίσεις:

3. Την ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης ;για την αποτελεσματική παιδαγωγική υποστήριξη του αυτόνομου σχολείου.

Ενδεικτικές ρυθμίσεις:

Με το νέο νομοσχέδιο, περνάμε από την αποστήθιση στην κριτική ανάλυση και σκέψη, απελευθερώνουμε τη δημιουργική πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών μας, τους εμπιστευόμαστε, δημιουργούμε μηχανισμούς βελτίωσης, αποκεντρώνουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Φτιάχνουμε το σχολείο του αύριο, σήμερα.

Επιπλέον, εισάγουμε ένα οργανωμένο σύστημα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού επιπέδου του κλήρου και τη συνέχιση εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.  Κληρικοί θα μπορούν να μισθοδοτηθούν από το Δημόσιο πλέον μόνο εφόσον κατέχουν πτυχίο από Σχολή Μαθητείας Κληρικών ή από ΑΕΙ (και όχι π.χ. από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως ισχύει έως σήμερα), ενώ συνενώνονται οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες από 4 σε 2.

Παράλληλα, εισάγονται καινοτόμες ρυθμίσεις, όπως

Το νομοσχέδιο

ip[
Exit mobile version