: Πότε θα παρθεί η απόφαση για μείωση της –  Για τις συνθήκες στις οποίες εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία εν μέσω πανδημίας μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Πανελλήνιες 2021, μείωση ύλης,

Μιλώντας στο MEGA, , τόνισε πως ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει την εκπαίδευση σημειώνοντας πως έχει σημειωθεί πρόοδος στην κάλυψη της ύλης μέσω της τηλεκπαίδευσης, ενώ τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν, εξομαλύνθηκαν.

Αναφερόμενη στην , η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως είναι ακόμα νωρίς για να ξέρουμε ποιο κομμάτι της ύλης θα περικοπεί. «Αυτό θα αποφασιστεί από την αξιολόγηση στα τέλη Ιανουαρίου», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν το διάβασμά τους στην που γνωρίζουν».

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Διάγγελμα Μητσοτάκη για άνοιγμα σχολείων και αγοράς

Ωστόσο, επεσήμανε πως η λύση είναι η γιατί είναι σημαντική η δια ζώσης εκπαίδευση.

Για τις αλλαγές στη , υποστήριξε πως αποφασίστηκε ο μέσος όρος των μαθήματων που εξετάζονται πανελλαδικώς να λαμβάνεται υπόψη ανά επιστημονικό πεδίο από το τμήμα το οποίο δηλώνει ο/η κάθε μαθητής/ρια και η βάση να αποφασίζεται από τον μέσο όρο των επιδόσεων.

Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, το πανεπιστήμιο αποκτά αξία και αυτονομία. Επίσης το παιδί έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει συνειδητή επιλογή και εν τέλει να αποφοιτήσει από τη σχολή που θα έχει επιλέξει.

«Αυτό που αλλάζει, είναι ο αριθμός των σχολών που θα δηλώνονται στο , αν τελικά δεν πέτυχουν, θα υπάρχει και δεύτερη φάση συμπλήρωσης μηχανογραφικού», εξήγησε. Για το , υποστήριξε πως δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση, ωστόσο επιθυμία της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στις τάξεις.