Νίκη Κεραμέως: Να επενδύσουμε σε συνεργασίες που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα

ipaidia thumbnail

Τις πρωτοβουλίες του για την καινοτομία στην εκπαίδευση παρουσίασε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως από το βήμα του φόρουμ καινοτομίας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Η Καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης: Μία ελληνογερμανική συνεργασία», που διοργανώνεται σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η κ. Κεραμέως τόνισε στην ομιλία της πως «δεν αρκεί να έχουμε μονάχα ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα και μία καινοτόμο αγορά εργασίας: η τελική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε αφορά στην διασύνδεση των δύο προκειμένου να μπορέσει η καινοτομία να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης» και συνέχισε: «Σε αυτή την κατεύθυνση, μπορεί να συμβάλλει και η συστηματική καλλιέργεια του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, η πρακτική άσκηση μαθητών και φοιτητών, η δια βίου μάθηση, καθώς και το “upskilling” και “reskilling” αν θέλουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά εργασίας».

«Μεταξύ των βασικών στόχων του Υπουργείου Παιδείας είναι η γεφύρωση αυτού του χάσματος. Στην προσπάθεια αυτή στον τομέα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας η συνεργασία των δύο χωρών μας μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο», τόνισε.

ip[
Exit mobile version