Νίκη Κεραμέως για κορονοϊό: Σχολεία θα κλείνουν όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα

Νίκη Κεραμέως για κορονοϊό: Σχολεία θα κλείνουν όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω .

«Θα προχωρήσουμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα και εκδρομές που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές» δήλωσε η κα Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως «πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

«Αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει προληπτικό κλείσιμο, αυτό θα κάνουμε» τόνισε σχολιάζοντας ανησυχίες και προτάσεις για προληπτικό λουκέτο στα σχολεία.

«Ακολουθώ αυστηρά τις οδηγίες του , ακολουθούμε κατά γράμμα όποιο μέτρο μας πουν πως είναι το ενδεδειγμένο» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις απουσίες των μαθητών, η υπουργός εξήγησε πως έχει προβλεφθεί για τους μαθητές που αυτοαπομονώνονται, ακολουθώντας οδηγίες του , οι απουσίες τους αυτές να μην προσμετρώνται.

Σχετικά με την κάλυψη της εκπαιδευτικής ύλης στα σχολεία που έχουν ήδη κλείσει για έως 14 ημέρες, η κα είπε: «Έχουμε εκπονήσει σχέδια για το πώς θα καλυφθεί η ύλη, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Τέλος, σχετικά με τις εκδρομές, η υπουργός υπενθύμισε πως είναι σε ισχύ καθολική απαγόρευση στις σχολικές εκδρομές του εξωτερικού, δεν υπάρχει απαγόρευση για εκδρομές του εσωτερικού. «Αν μας πει ο ΕΟΔΥ πως πρέπει να γίνει και αυτό, θα το κάνουμε» πρόσθεσε.

«Δεν είμαι λοιμωξιολόγος ούτε επιδημιολόγος» συμπλήρωσε, «έχουμε ειδικούς, όποιο μέτρο εκείνοι θεωρούν πιο πρόσφορο, αυτό εφαρμόζουμε κατά περίπτωση».

ip[
Exit mobile version