: Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, πρέπει να -γονείς άνω των 60-ευπαθείς ομάδες για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Δείτε στο τα τελευταία νέα

Τον κ. Ηλία Μόσιαλο, Καθηγητή της Πολιτικής της Υγείας του LSE και εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης στους Διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό, φιλοξένησε το Κεντρικό Δελτίο της ΕΡΤ,  το βράδυ της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020.

Σε ερώτηση για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας ο κ.Μόσιαλος διατύπωσε την γνώμη πως πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021 για να δούμε τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα και μετά να ληφθούν αποφάσεις.

Πρότεινε να υπάρξει καταγραφή των άνω των 60 ετών εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων των μαθητών, όπως και όσων εκ των εκπαιδευτικών και γονέων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και οδηγών σχολικών λεωφορείων, ώστε να μπορέσουν να εμβολιασθούν κατά προτεραιότητα, ούτως ώστε να προστατευθούν από ενδεχόμενη μόλυνση από τους μαθητές.

Mόνο τότε, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, θα μπορέσουμε να πούμε πως θα επαναλειτουργήσουν οι εκπαιδευτικές δομές με ασφάλεια, οπότε κατά την εκτίμησή του πρέπει να αρχίσει τάχιστα η καταγραφή των παραπάνω κατηγοριών εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών.

Την αντίρρησή της για το γεγονός ότι δεν κοινοποιείται ο αριθμός των που γίνονται καθημερινά εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού. Δείτε στο

Nα δοθεί προτεραιότητα στους

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε τον αριθμό των τεστ». Παράλληλα, τόνισε για μια ακόμη μια φορά πως θα πρέπει να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται. Επίσης, σημείωσε πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους να κάνουν το , εφόσον .

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, η κυρία Λινού είπε συγκεκριμένα πως μπορούν να αλλά με περισσότερη ασφάλεια, διευκρινίζοντας πως το 2/3 των κρουσμάτων στα σχολεία εντοπίζεται στους εκπαιδευτικούς, γι’ αυτό και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό τους. «Πρέπει να διασφαλίσουμε την υγεία των εκπαιδευτικών», τόνισε.

Πέτσας: Προτεραιότητα το άνοιγμα όλων των βαθμίδων

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πώς προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να .

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα στις 8 ή εάν θα υπάρξει κάποια διαοφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων, είπε ο κ. .

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Εξαδάκτυλος: Τι είπε για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Όπως είπε για τις αποφάσεις αναμένουμε η οριστική εισήγηση των ειδικών η οποία είναι είτε ομόφωνη, είτε κατά πλειοψηφία, την οποία ακολουθούμε.

Αυτή τη στιγμή παραμένει στο τραπέζι η πρόταση, με ισχυρές πιθανότητες, να ανοίξουν τα είτε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είτε τη Δευτέρα 11 του μήνα.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται , είναι να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι : Να προηγηθούν δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και να ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.