: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής και στις φετινές εξετάσεις.

Αναλυτικά η ομιλία

«Το υπουργείο Παιδείας νομοθετεί με ψέματα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και προσπαθώντας συστηματικά να αποκρύψει πως το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης στην εκπαίδευση» τόνισε η Μερόπη Τζούφη.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη συζήτηση του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου στη Βουλή, υπογράμμισε πως «η Νίκη Κεραμέως αδιαφορεί για την αντίθεση των εκπαιδευτικών και των γονέων, όπως και για το αίτημα χιλιάδων μαθητών που ζητούν να αναστείλει την και να παραιτηθεί».

Αναφορικά με τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα πανεπιστήμια, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί πως σχεδίασε το νέο εξεταστικό σύστημα με σκοπό να αποκλείσει το 30% των υποψηφίων. «Ακόμα και σήμερα αρνείται να δημοσιοποιήσει τον ακριβή αριθμό των αποκλεισμένων μαθητών, ενώ υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, κατηγορεί τα ΑΕΙ αποκρύπτοντας πως εξανάγκασε τα τμήματα να κάνουν οικονομία στους λόγω της περικοπής της χρηματοδότησης κατά 20%».

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε πως τα αριθμητικά δεδομένα που παρουσιάζει το υπουργείο Παιδείας για το ρυθμό αποφοίτησης των φοιτητών είναι παραπλανητικά. «Η Ελλάδα έχει καταφέρει να ξεπεράσει ευρωπαϊκούς στόχους για το 2020, με τους νέους ηλικίας 25-34 να έχει λάβει πτυχίο ΑΕΙ κατά 43,7%» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε πως η ΝΔ επιδιώκει να απομακρύνει τη χώρα από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Αναφερόμενη στην εξαναγκαστική ανακατεύθυνση μαθητών -ακόμα και αριστούχων- στα , η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε πως η δυνατότητα αυτή υπήρχε ήδη για όσους αποφοιτούν από το Λύκειο. Παράλληλα, ανέφερε πως οι διαθέσιμες θέσεις δεν επαρκούν, ενώ υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, προσωπικό και υποδομές.