ΕΝΦΙΑ: Ποιοί θα πληρώσουν κατά 50% λιγότερο «χαράτσι»

: Έκπτωση τουλάχιστον 50% στον ΕΝΦΙΑ, θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται λόγω της πανδημίας.

τ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταβάλουν φέτος το 50% του ενώ για περισσότερους από 70.000 φορολογουμένους ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι μηδενικός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταβάλουν φέτος το 50% του ΕΝΦΙΑ, ενώ για περισσότερους από 70.000 φορολογουμένους ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι μηδενικός.

Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται στο 50% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον:

Διατηρούνται και φέτος οι μειώσεις 10%-30% στον για όλους τους φορολογουμένους (φυσικά πρόσωπα) ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας τους.

Συγκεκριμένα, ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται:

Παρά το γεγονός ότι ο θα υπολογιστεί εφέτος με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες, μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2020 ακίνητα καθώς και όσοι τακτοποίησαν ημιυπαίθριους ή αυθαίρετους χώρους. Επίσης πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα επιβαρυνθούν με συμπληρωματικό φόρο για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους. Σύμφωνα με τα Νέα, τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ θα χτυπήσουν την πόρτα των ιδιοκτητών ακινήτων στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο φόρος θα καταβληθεί σε έξι μηνιαίες

 

 

ip[
Exit mobile version