Άντρια Ζαφειράκου – η καλύτερη δασκάλα του κόσμου: Θέλω να αλλάξω τον κόσμο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/05/2018 - 22:39 | Author: Newsroom Ipaidia

«Αν με ρωτάτε κατά πόσο θέλω να με θεωρούν πρέσβειρα της Ελλάδας ή της Κύπρου η απάντηση είναι ναι, θέλω. Αυτός είναι ο ρόλος μου». Λόγια της 'Αντριας Ζαφειράκου, η οποία διδάσκει στο Alperton Community School στο βορειοδυτικό Λονδίνο και τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε μεταξύ 30.000 δασκάλων από 173 χώρες το βραβείο «Η καλύτερη δασκάλα του κόσμου» στον διαγωνισμό του Ιδρύματος Varkey.

Η 39χρονη δασκάλα, με καταγωγή από τον πατέρα από την Ελλάδα και από τη μητέρα της από την Κύπρο, γεννήθηκε στον Λονδίνο, όμως, όπως αναφέρει, θεωρεί τον ρόλο της παγκόσμιο. «Η περηφάνια, που έχω εισπράξει από την ελληνική και την κυπριακή κοινότητα είναι τόσο σημαντική για μένα. Και θέλω να βοηθήσω, όπως και όσο μπορώ» δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΚΥΠΕ.

«Θέλω να αλλάξω τον κόσμο! Θα αλλάξω τον κόσμο», λέει, γελώντας μεν, αλλά με αποφασιστικότητα. «Αλήθεια, νομίζω ότι θα γίνει αυτό. Το νιώθω, νιώθω τόση θετική ενέργεια τριγύρω μου αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν οργανισμοί και άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου, που έχουν επιρροή» αναφέρει τονίζοντας ότι η ευθύνη της είναι τεράστια και αμέσως προσθέτει: «ξέρεις, Ελληνίδα είμαι, πρέπει να είμαι γενναία!»

Η 'Αντρια Ζαφειράκου επισημαίνει ότι είναι σημαντικό για τους δασκάλους να μοιράζονται ιδέες μεταξύ τους, με κυβερνήσεις και φορείς. Εκεί, υποδεικνύει, είναι η δύναμη, στη συνεργασία μεταξύ των δασκάλων από όλες τις χώρες. «Μπορείτε να φανταστείτε τον αντίκτυπο και πώς μπορούμε να μεταμορφώσουμε ζωές, αν αυτοί οι άνθρωποι (οι δάσκαλοι) συνεργαστούν, αν οι κυβερνήσεις άκουγαν αυτά που έχουμε να πούμε» λέει με μεγάλο ενθουσιασμό.

Στην ερώτηση, τί νομίζει ότι θα έλεγαν οι μαθητές της αν τους ρωτούσαν γιατί έχουν την καλύτερη δασκάλα του κόσμου, απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη: «Μπορώ σχεδόν να εγγυηθώ ότι θα έλεγαν "επειδή νοιάζεται"».

Loading...


  • europalso   ideascentral