Η για , διορισμούς εκπαιδευτικών, σύστημα διορισμών, Προκηρύξεις για την Ειδική Αγωγή. :  τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξουν οι πίνακες ειδικής αγωγής.

Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως η κυβέρνηση προσπαθεί οριζοντίως να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς με διορισμούς, αλλά και επιμορφώσεις πάνω σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η οδική ασφάλεια ώστε να τα διδάξουν στα σχολεία. Επίσης η κα Κεραμέως χωρίς να ειναι σε θέση να ανακοινώσει συγκεκριμένο – στην παρούσα φάση – αριθμό ανέφερε πως με σκοπό να φύγουμε από τη στρεβλή κατάσταση με τους αναπληρωτές που ταπαιπωρούνται χρόνια.

Πάνω 16.000 εκπαιδευτικοί έχουν διοριστεί κατά την διάρκεια των τελευταίων 2,5 ετών, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Επί 12 χρόνια στην χώρα μας δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Στην διετία πρωθυπουργίας του Κ. Μητσοτάκη έχουμε διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς εν μέσω πάρα πολύ δύσκολων συνθηκών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε διορισμούς» ανέφερε η υπουργός Παιδείας στον σήμερα Σάββατο  στην εκπομπή Καλημέρα στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το ΑΣΕΠ, οι πίνακες ειδικής αγωγής θα ανοίξουν μέσα τις επόμενες εβδομάδες για να μπορέσουν να εγγραφούν οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο δεν προσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα των νέων προσλήψεων.

Εστίασε επίσης και στο voucher που πρόκειται να λάβουν οι εκπαιδευτικοί για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού: «Πάνω από 160.000 εκπαιδευτικοί θα πάρουν για 1η φορά οριζοντίως voucher, για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού. Συμπληρώνει το αντίστοιχο επίδομα που είχαν λάβει πάνω από 500.000 παιδιά»

Τέλος, πρόσθεσε ότι από Σεπτέμβρη θα μπουν διαδραστικοί πίνακες μέσα στην τάξη, για προβολή βίντεο και ψηφιακό σχεδιασμό, ενώ έχει γίνει παραγγελία 177.000 σετ ρομποτικής, όπως είπε.