: Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών» έδωσε η υφυπουργός παιδείας, Η υφυπουργός παιδείας, αναφέρθηκε στις πανελλήνιες 2021 και στο άνοιγμα σχολείων. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε.

«Στόχος οι να γίνουν στην ώρα τους»

«Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, των πολιτικών, όποια θέση κι αν έχουμε. Όσο αυστηροί κι αν είμαστε ή όχι. Αποφασίζουμε όχι βάσει των δημόσιων τοποθετήσεων των επιστημόνων, των οποίων δεχόμαστε τη γνώμη. Αποφασίζουμε βάσει της επιτροπής των ειδικών, η οποία κατά πλειοψηφία εισηγείται και εν συνεχεία λαμβάνοντας τις δικές τους εισηγήσεις, παίρνουμε την πολιτική απόφαση.

Αλίμονο αν το υπουργείο το δικό μας, όπως και τα υπόλοιπα υπουργεία, άκουγε και πειθαρχούσε στη γνώμη ενός ή μιας λοιμωξιολόγου. Με σεβασμό τους ακούμε, επιστήμονες είναι, δικαιούνται και έχουν τη δική τους επιστημονική άποψη, αλλά η δική μας απόφαση λαμβάνεται κατόπιν της εισήγησης των ειδικών» είπε για το

Για την παράταση του είπε: «Είναι ένα ενδεχόμενο που έχει προκύψει με βάση τα δεδομένα που έχει το υπουργείο υπόψιν του και εξετάζεται. Όταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως. Επεξεργαζόμαστε  σχέδια να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο».

Για τις  είπε: «Όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλήνιες 2021  να γίνουν  στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί».

«Σε ότι αφορά τη ήδη  έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η κατά 30%. Σε ότι αφορά την των άλλων τάξεων το υπουργείο έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε τρόπο να καταχωρίζουν  τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει.

Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, εκδρομές, δεν υπήρξαν περισπασμοί, η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».

Πανελλήνιες 2021: Τι αλλάζει με το νέο νόμο για την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια

Πανελλήνιες 2021: «Χιλιάδες υποψήφιοι τον Αύγουστο θα αποκλειστούν από τα πανεπιστήμια»

Πανελλήνιες 2021- νομοσχέδιο ΑΕΙ: «Άλλη μια μεταρρύθμιση στα χαρτιά»

Πανελλήνιες 2021: Ανοίγουν τα κολυμβητήρια – Τα μέτρα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Πανελλήνιες 2021: Έτσι θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής – Παραδείγματα