Βρισκόμαστε – Γιορτάζουμε Μαζί στον Ελαιώνα την Κυριακή 20 Μαΐου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/05/2018 - 17:29 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με σύνθημα «Βρισκόμαστε – Γιορτάζουμε Μαζί στον Ελαιώνα», τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί 15 σχολείων της Αθήνας και της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας του Ελαιώνα, πραγματοποιούν την Κυριακή 20 Μαΐου, μια μεγάλη γιορτή.

Από τις 17:30 έως τις 21:00, στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα τα παιδιά και οι γονείς που διαμένουν στη Δομή όπως και τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στα οποία φοιτούν τα παιδιά της Δομής του Ελαιώνα, θα παρουσιαστούν δρώμενα με θέατρο, χορό, τραγούδι και πολλά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Τη γιορτή συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Δήμος Αθηναίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της UNICEF και του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης).

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία έχει ως βασικό στόχο να ενισχύσει τις σχέσεις και τη συνδημιουργία μεταξύ Ελλήνων και προσφύγων παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών στο πλαίσιο εργαστηρίων, αλλά και τη δυναμική που μπορεί να προκύψει από αυτό. Σημαντική σημασία έχει η όλη δουλειά που έχει προηγηθεί στα σχολεία και η συνεργασία των παιδιών για την δημιουργία αυτής της γιορτής. Στόχος επίσης είναι η γενικότερη επαφή και δημιουργία σχέσεων ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων όπου φοιτούν τα παιδιά της Δομής και των κατοίκων της Δομής του Ελαιώνα.

Ενημέρωση προς δημοσιογράφους: Λόγω της αυστηρότητας της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων, η τηλεοπτική κάλυψη θα γίνει μόνο από την ΕΡΤ, η οποία θα διανείμει σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς το οπτικό υλικό. Για τις εφημερίδες και τα sites, φωτογραφικό υλικό θα δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Loading...
  • europalso   ideascentral