Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, έγινε ειδική αναφορά στην αναγκαιότητα για το .

Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας ακολουθεί πιστά τα μέτρα και συμβάλλει για να μην δούμε μία εκθετική αύξηση των . Οι πολίτες αυτοί δημιουργούν ένα τείχος προστασίας και είναι πολύ πιθανό ότι αν δεν είχαμε εφαρμόσει όλα αυτά τα πιο αυστηρά μέτρα, που στόχευσαν στη μείωση της κινητικότητας του πληθυσμού, σήμερα θα είχαμε μία πολύ πιο επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Θυμηθείτε την επιδημιολογική έκρηξη που ζήσαμε πέρσι το Νοέμβριο στη Βόρεια Ελλάδα.

Αυτό που καθίσταται σαφές, είναι ότι στην εποχή των μεταλλάξεων ο αγώνας μας είναι άνισος και χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή. Ελπίζουμε, όμως, ότι παρά τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, μια μείωση του επιδημιολογικού φορτίου θα μας επιτρέψει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες, που τόσο όλοι χρειαζόμαστε σαν απλοί πολίτες, σαν κοινωνία.

Και βέβαια δεν ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι . Από παντού ακούμε πως τα μικρά παιδιά έχουν πια ιδρυματοποιηθεί μέσα στο σπίτι, είναι όλη μέρα με τις πυτζαμούλες τους ή με τις φόρμες τους, αγκαλιά με το τάμπλετ.

Όλοι μας σκεφτόμαστε και τα παιδιά του Λυκείου, που έχουν παραμείνει εκτός σχολείου περισσότερο από όλες τις άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες, σε κρίσιμες για την ζωή τους χρονιές.

Σήμερα, όμως, η ματιά μας είναι πάνω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που πιέζεται, ιδιαίτερα στην Αττική, και βέβαια γνωρίζουμε καλά ότι θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες, μέχρι να δούμε τα Νοσοκομεία μας να αποσυμπιέζονται.