Τζούφη: Η ΝΔ δεν έχει απαντήσει αν θα αυξήσει το ποσοστό των δαπανών για την Παιδεία

Η Μ. Τζούφη για επιλογή σημαιοφόρων και αύξηση πιστώσεων για προσλήψεις εκπαιδευτικών

«Εκείνο για το οποίο είχαμε δεσμευτεί και σε αυτό δεν έχει απαντήσει η Νέα Δημοκρατία, παρότι έχει κάνει πάρα πολλές εξαγγελίες σε πάρα πολλά ζητήματα, είναι στην αύξηση του ποσοστού των δαπανών για την Παιδεία», δήλωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εμείς προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί ότι στο τέλος της τετραετίας θα ανεβάζαμε τον προϋπολογισμό της Παιδείας στο 5%, από το 2,8% στο οποίο είχαμε ανεβάσει από το 1,8% του προϋπολογισμού, παρότι ήμασταν μέσα σε μνημόνιο και μόνο κάποιους μήνες εκτός μνημονίου», είπε η κ.Τζούφη, επισημαίνοντας ότι «εάν ο προσανατολισμός είναι η ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών της Παιδείας, συμπεριλαμβανομένης και της Ανωτάτης Εκπαίδευσης, θα πρέπει να το αποδείξει η Νέα Δημοκρατία».

Αναφορικά με τις ανάγκες στελέχωσης των νέων τμημάτων η αν. τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εμείς δώσαμε για τα καινούρια τμήματα 600 νέα μέλη ΔΕΠ και 300 λοιπό επιστημονικό προσωπικό ακριβώς για να χρησιμοποιηθούν για την ενδυνάμωση αυτών των τμημάτων». «Πολύ σημαντικό, που δεν έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει η ΝΔ, ήταν η νομοθέτηση η οποία έγινε, ότι για κάθε μέλος ΔΕΠ που αποχωρεί, θα πρέπει άμεσα να προκηρύσσεται η θέση του και να καταλαμβάνεται από κάποιον καινούριο συνάδελφο».

Ερωτηθείσα σχετικά με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου η κ. Τζούφη είπε πως πρόκειται για εξαγγελίες που «πάνε να σταματήσουν πιθανές κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος και όχι μόνο, ακριβώς λόγω αυτών που έρχονται, με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων, τη διαγραφή φοιτητών και άλλα μέτρα, τα οποία θα δημιουργήσουν καταστάσεις μέσα στα πανεπιστήμια, τις οποίες, με αυτόν τον τρόπο, η ΝΔ θέλει να καταστείλει».

ip[
Exit mobile version