Τσίπρας ΔΕΘ: "Κάνουμε τομή στην συναισθηματική πίεση που δέχονται οι μαθητές"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/09/2017 - 17:52 | Author: Χιώτης Λάκης

«Προχωράμε σε εμβληματική μεταρρύθμιση στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», είπε ο κύριος Τσίπρας, προσθέτοντας πως «αλλάζουμε τη διαδικασία εισόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσπαθώντας να δώσουμε βάση στη μαθησιακή διαδικασία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο κύριος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην παραδέχθηκε πως δεν πρόκειται για ένα , εξηγώντας πως «το σύστημα της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τους πόρους που έχουμε σήμερα, το 2,85% του ΑΕΠ, θέλουμε κονδύλια 5 και 6% του ΑΕΠ».

Η διαδικασία του Γενάρη θα είναι bonus στην οποία θα συμμετέχουν όλοι αλλά θα μπορούν να προσμετράνε τον βαθμό μόνο αν έχουν γράψει καλά, αλλά αν δεν έχουν γράψει καλά θα μετράει μόνο ο βαθμός του Ιούνη», επιχείρησε να εξηγήσει το νέο σύστημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

«Πιστεύω ότι κάνουμε τομή στην συναισθηματική εξέλιξη και πίεση που δέχονται οι μαθητές, που βάζουμε τα παιδιά να κρίνονται από μία και μόνο εξέταση σε ένα 10ήμερο», δήλωσε και συνέχισε: «Ελπίζω να μπορέσουμε αυτή η ουσιαστική μεταρρύθμιση να γίνει πράξη μέχρι το τέλος του έτους. Άρα οι μαθητές που πάνε έτος στην Α΄Λυκείου θα εξεταστούν με βάση το . Με αυτό τον νέο τρόπο εξέτασης, δεν λέω θα εξαφανίσουμε, αλλά θα περιορίσουμε το σύστημα της παραπαιδείας,

θα δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά που δεν έχουν την άνεση να πάνε στο φροντιστήριο να είναι πιο καλά προετοιμασμένα και να δώσουμε ένα πλήγμα σ' αυτό το σύστημα της παραπαιδείας».

Loading...
  • europalso   ideascentral