Τροπολογία: Αλλάζουν τα πάντα για τους αιώνιους φοιτητές!

Με τη νέα τροπολογία, μιας και γράφτηκες μία φορά στη σχολή, είσαι για πάντα φοιτητής της μέχρι να την τελειώσεις!

Τροπολογία με την οποία καταργείται η αυτοδίκαιη διαγραφή φοιτητών λόγω μη εγγραφής σε δυο εξάμηνα ενώ προβλέπονται νέες ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις καθηγητών μεταξύ Τμημάτων του ίδιου ή διαφορετικών ΑΕΙ και εισάγονται νέες διατάξεις για τη λειτουργία των Ερευνητικών Πανεπιστημιακών Ινστιτούτων κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης στην Βουλή

Ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας και τους όρους διαγραφής των φοιτητών, προκειμένου να επιτευχθεί ομοιόμορφη εφαρμογή από το σύνολο των ΑΕΙ της χώρας.
Ορίζεται η διαδικασία επανεγγραφής φοιτητών που απώλεσαν την φοιτητική τους ιδιότητα.
Τροποποιούνται οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση μετακίνησης καθηγητών μεταξύ Τμημάτων του ίδιου ή διαφορετικών ΑΕΙ, προκειμένου να ανακοπεί η αφαίμαξη κυρίως Τμημάτων των Ιδρυμάτων της Περιφέρειας.
Ενοποιείται η διαδικασία των μετακινήσεων και μετακλήσεων, προβλέπεται ρητά για τη μετακίνηση σε όλες τις βαθμίδες η διαδικασία εκλογής κατά τις κείμενες διατάξεις και παρατείνεται από τρία σε δέκα έτη η υποχρέωση παροχής υπηρεσίας στο Τμήμα προέλευσης, εκ των οποίων τα τρία στη βαθμίδα που υπηρετεί ο μετακινούμενος.

Προβλέπεται η έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία ερείδεται μεταξύ άλλων στην αποδεδειγμένα επαρκή στελέχωση του Τμήματος από το οποίο ζητείται η μετακίνηση, ενώ αποκλείεται η μετακίνηση προς τα Α.Ε.Ι. των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

ip[
Exit mobile version