Τραυματισμός μαθητή σε σχολείο της Αργολίδας λόγω έλλειψης ειδικού βοηθητικού προσωπικού!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/09/2018 - 20:46 | Author: Newsroom Ipaidia

Δεν υπάρχει επαρκές βοηθητικό προσωπικό για τους μαθητές που φοιτούν με γνωματεύσεις – Το πρόβλημα εντοπίζεται σε σχολεία του Λυγουριού και του Ναυπλίου – Ερώτηση Ανδριανού σε Γαβρόγλου.

Σημαντικό πρόβλημα έχει ανακύψει τόσο στο Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού, όσο και στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, καθώς ενώ σε κάθε σχολείο φοιτούν δύο μαθητές με γνωματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες λαμβάνουν υποστήριξη από βοηθητικό προσωπικό, μόλις ένα άτομο αυτής της ειδικότητας τοποθετήθηκε σε κάθε σχολική μονάδα, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών αυτών κατά τη διενέργεια εκπαιδευτικών δράσεων εντός και εκτός των σχολείων.

Μάλιστα ήδη έχει ηχήσει το πρωτο καμπανάκι, καθώς σημειώθηκε τραυματισμός ενός από τους μαθητές αυτούς.

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση στη βουλή ο Γιάννης Ανδριανός απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ ρωτά ποιές άμεσες ενέργειες θα ληφθούν για την κάλυψη των κενών ειδικού βοηθητικού προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού και του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου για την ασφάλεια των μαθητών που χρήζουν υποστήριξης, σύμφωνα με το anagnostis.org.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso