Τοποθέτηση νέου Διευθυντή/ριας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης – Λυκόβρυσης

Σύμφωνα με επιστολή που λάβαμε από τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων (και μέλη του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου) του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης – Λυκόβρυσης πληροφορηθήκαμε ότι: «…στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης – Πεύκης από τα τέλη Δεκεμβρίου 2017 εκκρεμεί η κάλυψη της θέσης του Διευθυντή, με την αποχώρηση της Διευθύντριας και την ανάληψη των νέων καθηκόντων της ως Προϊσταμένης ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας. Το λειτουργεί διοικητικά αυτό το διάστημα με την Υποδιευθύντρια κα Μπαξεβάνη Βαρβάρα.

Με βάση το νόμο της Ειδικής Αγωγής 3699/2008, άρθρο 7 παράγραφο 1 και 2 και όπως αυτός τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του άρθρου 28 του νόμου 4186/2013, προβλέπεται στα Σχολεία Κωφών τόσο τις οργανικές όσο και τις διοικητικές θέσεις να τις καλύπτουν εκπαιδευτικοί που έχουν ως βασικό προσόν την επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.) και μόνον όταν αυτή η προϋπόθεση δεν πληρείται τοποθετούνται εκπαιδευτικοί με λιγότερα προσόντα.

Στην ενιαία σχολική μονάδα του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κωφών & Βαρηκόων Λυκόβρυσης Πεύκης φοιτούν 65 μαθητές με κύρια αναπηρία τους την Κώφωση. Το 20% των γονέων/κηδεμόνων αυτών των μαθητών είναι οι ίδιοι Κωφοί. Επιπλέον, το 50% του προσωπικού του σχολείου είναι Κωφοί. Σύμφωνα με το Νόμο 2103/2017, άρθρο 1, παράγραφος 2, το σχολείο αποτελεί ένα δίγλωσσο περιβάλλον και η εκπαιδευτική διαδικασία επιτελείται καθημερινά, συνεχώς και ταυτόχρονα σε δύο γλώσσες και με δύο αναλυτικά προγράμματα, της Ε.Ν.Γ και της Ελληνικής Γλώσσας.

Ο/Η εκάστοτε Διευθυντής/Διευθύντρια μίας τέτοιας ιδιάζουσας κατάστασης καλείται καθημερινώς να διαχειρίζεται τον συντονισμό και τις ανάγκες αυτού του πλαισίου και έμψυχου πληθυσμού εκπέμποντας στον φυσικό και καθ’ όλα νόμιμο κώδικα επικοινωνίας του, δηλαδή την Ε.Ν.Γ.

Γι’ αυτό το λόγο επικοινωνούμε μαζί σας για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην επικοινωνία και την αναγνώριση των ιδιαίτερων αναγκών μας με την πρόβλεψη για ειδική διαδικασία αξιολόγησης και τοποθέτησης του συναδέλφου που θα κληθεί να αναλάβει τη διοίκηση της σχολικής μονάδας.

 

Ζητάμε την επαναπροκήρυξη της θέσης Διευθυντή!».

 

Στη βάση όλων των παραπάνω το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου επισημαίνει τα ακόλουθα:

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου υιοθετεί και στηρίζει απόλυτα το αίτημα του συλλόγου διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης – Λυκόβρυσης περί επαναπροκήρυξης της θέσης Διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου ύστερα από τη διαμόρφωση της συγκεκριμένης κατάστασης.

 

ip[
Exit mobile version