Το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Σύνδεση με τους βαθμούς και τη μισθολογική εξέλιξη

ipaidia thumbnail
Δάσκαλοι και καθηγητές μελετούν δυναμικές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο ζήτημα της αξιολόγησης
Κινητοποιήσεις εν όψει
Με το όπλο παρά πόδα ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους αντιμετωπίζουν «παγωμένοι» τις ειδήσεις σχετικά με την αξιολόγησή τους, καθώς αποτελούν κλάδο που τους τελευταίους μήνες δέχεται απανωτά… χτυπήματα.
«Πρώτα μας κόβουν τους μισθούς, μετά μας κόβουν την επιμόρφωση, η κυβέρνηση αυξάνει τις ώρες διδασκαλίας μας και μας στέλνει και να διδάξουμε δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας με 600 ευρώ βασικό μισθό, ενώ τώρα μας λέει ότι θα κρινόμαστε και με ποσοστώσεις, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων μας» λέει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Σταύρος Πετράκης.

«Η αλήθεια είναι ότι με όλα αυτά νιώθεις κάπως στοχοποιημένος
» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκης.
Η Ομοσπονδία του, όπως και η Ομοσπονδία των καθηγητών των δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ) δεν κρύβουν ότι μελετούν δυναμικές κινητοποιήσεις σε ένδειξη αντίδρασης προς την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της αξιολόγησης. Κινητοποιήσεις που στην περίπτωση των καθηγητών μπορούν να μεταφραστούν στη γνωστή μέθοδο που προκαλεί τρόμο στην εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αλλά και στο πανελλήνιο γενικότερα: απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. «Ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας είναι στη βάση προειλημμένων αποφάσεων» λέει χαρακτηριστικά.
tovima.gr
ip[