Τι θα γίνει με Διευθυντές και αξιολόγηση σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/03/2017 - 22:37 | Author: Newsroom Ipaidia

Μέσα στο Πάσχα οι εξελίξεις για τους Διευθυντές Σχολείων

Με βάση την πρώτη πρόταση για την αξιολόγηση που έχει στα χέρια του ο υπ. Παιδείας ούτε οι μαθητές ούτε και οι γονείς τους θα αξιολογούν τους εκαπιδευτικούς
Τα σχολεία θα αυτοαξιολογούνται, αλλά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δεν θα ανακοινώνονται, προκειμένου να μην μπορεί να γίνει συγκριτική κατάταξη σχολείων. Μάλιστα τα αποτελέσματα της αυτοαξιολόγησης δεν θα έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα ούτε για τα σχολεία, ούτε για τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στην αυτοαξιολόγηση δεν θα μετράνε τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών, αλλά ούτε οι μαθητές και οι γονείς θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς.

Αυτά είναι τα βασικά σημεία της μιας από τις δύο προτάσεις (ανήκει στην ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) για την έναρξη μιας… «λάιτ» αξιολόγησης στα σχολεία, που έλαβε το υπουργείο Παιδείας.

Αναμένεται και δεύτερη πρόταση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προκειμένου ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, να λάβει τις αποφάσεις για το πώς θα γίνει τελικά η αξιολόγηση, που είχε επιχειρηθεί και από προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά δεν προχώρησε.

Loading...


  • europalso   ideascentral