Τι προτείνει η Α' ΕΛΜΕ Αθήνας για τα ΚΕΣΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/02/2019 - 11:02 | Author: Newsroom Ipaidia

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, στην περιοχή της οποίας στεγάζονται τα 1ο και 2ο ΚΕΣΥ Αθηνών, γνωρίζοντας την ανάγκη πλήρους λειτουργίας τους προς όφελος, μαθητών, γονέων εκπαιδευτικών, προτείνει στην Γενική Συνέλευση των Πρόεδρων ΕΛΜΕ τα παρακάτω:

Άμεση λειτουργία και των δυο ΚΕ.Σ.Υ. σε κτήρια που θα μπορούν να εξυπηρετούν την λειτουργία τους σαν επιστημονική υπηρεσία.

Να γίνουν άμεσα διορισμοί και αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε όλα τα ΚΕ.Σ.Υ ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Να ικανοποιηθούν αιτήματα γονέων και εκπαιδευτικών που εκκρεμούν από προηγούμενα χρόνια στα ΚΕΔΔΥ (2500 χιλ . περίπου αιτήματα!). Πλήρης στελέχωση των ΚΕ.Σ.Υ. με το απαραίτητο επιστημονικό και εκπαιδευτικό προσωπικό

Μεταφορά στα ΚΕΣΥ όλων των υπηρεσιών που πρόσφεραν οι καταργημένες δομές (ΚΕΔΔΥ,ΣΣΝ, ΚΡΣΥΠ, ΓΡΑΣΕΠ) στην εκπαίδευση. Διαγνώσεις, Εκπαιδευτικές Παρεμβάσεις, Συμβουλευτική υποστήριξη νέων, Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Καμίαεκπαιδευτική Υπηρεσία στους ιδιώτες.·

Καμία σύνδεση των ΚΕ.Σ.Υ με τα ΠΕΚΕΣ ειδικά σε ζητήματα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Συνεργασία μόνο σε παιδαγωγικά ζητήματα.

Άμεση λειτουργία των ΕΔΕΑΥ σε κάθε περιοχή με πλήρη στελέχωση.

Απόσυρση της αντιεπιστημονικής, αντιπαιδαγωγικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας (Υ.Α 211078/13/12) για την συγκρότηση τριμελών Επιτροπών.

Loading...


  • europalso   ideascentral