Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) ενημερώνει τα μέλη της για την πρόοδο του αιτήματος που αφορά την αποζημίωση των καταχωριστών προγραμμάτων ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούμενων ΠΔΕ στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Μετά από συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας στις 26 Μαΐου 2025 και διαβουλεύσεις με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, εγκρίθηκε η εισήγηση για καταβολή συνολικού ποσού 600.000 ευρώ σε 300 καταχωριστές για το σχολικό έτος 2025-2026, με την τελική έγκριση να εκκρεμεί από τη διαχειριστική αρχή.

Ενημέρωση για την αποζημίωση στους Καταχωριστές των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Η ΠΟΣΥΠ επικοινωνεί μαζί σας για να σας ενημερώσει υπεύθυνα και θεσμικά για το αίτημα του κλάδου μας που αφορά στην Αποζημίωση των Καταχωριστών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούμενων ΠΔΕ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, έτσι,
– κατόπιν της συζήτησης του ανωτέρω αιτήματός μας στην συνάντηση της ΠΟΣΥΠ με την Υπουργό Παιδείας στις 26 Μαΐου 2025, αλλά και των σχετικών συζητήσεων και ενημερώσεων του Γραφείου της Υπουργού,
– κατόπιν της συζήτησης και της συνεννόησης της ΠΟΣΥΠ με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας,
– η Υπηρεσία εισηγήθηκε, εκ νέου, προς την Υπουργό Παιδείας την καταβολή της αποζημίωσης των καταχωριστών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ύψους 600.000,00 ευρώ για 300 καταχωριστές ΕΣΠΑ, για το σχολικό έτος 2025-2026,
– η Υπουργός ενέκρινε, τον προηγούμενο μήνα, την ανωτέρω εισήγηση της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ,
– το αίτημα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην διαχειριστική αρχή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την τελική του έγκριση και από το Υπουργείο μας το προωθεί και το παρακολουθεί η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ,
– η καταβολή της ανωτέρω αποζημίωσης στους καταχωριστές ΕΣΠΑ, θα γίνεται μέσω συμβάσεων έργου μεταξύ της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ και των καταχωριστών, εφάπαξ, στο τέλος του σχολικού έτους.

Ευελπιστούμε και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η ΠΟΣΥΠ να υπάρξει η έγκριση της διαχειριστικής αρχής, η οποία για πρώτη φορά έχει δείξει διάθεση συνεργασίας και σημάδια αποδοχής του αιτήματός μας.

Ευελπιστούμε, να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες άστοχων παρεμβάσεων των γνωστών συνδικαλιστών οι οποίοι φαλκίδεψαν επί μία τριετία το αίτημα μας, όταν μόνοι τους και χωρίς καμία γνώση και έγκριση της ΠΟΣΥΠ επισκέφτηκαν τον τότε επικεφαλής της διαχειριστικής αρχής ΕΣΠΑ κ. Σκάλκο και ουσιαστικά ακύρωσαν το αίτημα μας, παρά τις μετέπειτα προσπάθειες της ΠΟΣΥΠ, για να μεταβάλει την άποψη του.