Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Τι θα γίνει στα την Παρασκευή – Όσα ορίζει η εγκύκλιος για την «9η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022»:


Οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων μπορούν να συναποφασίσουν τις αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες δύναται να διεξαχθούν εντός ή/και εκτός του σχολικού χώρου, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία.


Στόχος της σχολικής κοινότητας, μέσω των αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων, είναι η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής, προς όφελος όλων των μαθητών/μαθητριών.


Επισημαίνεται ότι:
σε περίπτωση αδυναμίας εορτασμού του σχολικού αθλητισμού κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, η διοργάνωση δύναται να μεταφερθεί σε άλλη ημέρα,
κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των αθλητικών δραστηριοτήτων τηρούνται απαρέγκλιτα τα οριζόμενα στα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παραθέτουμε ενδεικτικές αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και σχετικούς ηλεκτρονικούς συνδέσμους τα οποία μπορείτε να συμπεριλάβετε κατά τον εορτασμό της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 κατά την κρίση σας

 

ip[
Exit mobile version