Σοφία Ζαχαράκη: Πιθανόν να μη γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/04/2020 - 17:57 | Author: Newsroom Ipaidia

Το ενδεχόμενο να μη γίνουν φέτος άφησε ανοιχτό η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία . Μιλώντας στον Θέμα 104,6 η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να κερδηθούν οι μαθησιακοί στόχοι.

 

 

«Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα περισσότερα από τον δάσκαλο στη φυσική τάξη. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να καλύψουν τα κενά», είπε η κυρία Ζαχαράκη.

Μιλώντας ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».
Ζαχαράκη: Λειτουργούμε βάσει των συμβουλών των ειδικών

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν. «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα», σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της σχολικής χρονιάς και μετά την 15η Ιουνίου.

«Λειτουργούμε σε συνάρτηση των συμβουλών των ειδικών, των αναγκών κάλυψης της ύλης αλλά και της ομαλότερης επιστροφής των παιδιών στην τάξη με μέριμνα για την υγεία τους» εξήγησε η κυρία Ζαχαράκη επισημαίνοντας ότι «υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».«Όλα εξαρτώνται από την εβδομάδα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί για την επιστροφή αλλά και τον τρόπο επιστροφής» κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.

Πανελλήνιες 2020 -Ζαχαράκη για την ύλη: Ανάλογη με όσα διδάχθηκαν στην τάξη • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso