: Η υφυπουργός παιδείας σε συνέντευξή της στο thecaller.gr μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης να εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Για τις που θα γίνουν από το 2021 μίλησε η Σοφία Ζαχαράκη  «10.500 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών, δασκάλων και νηπιαγωγών. Έχουν ήδη εκδοθεί από τον οι σχετικοί πίνακες. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα» επισήμανε. «Από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους για να καλύψουν τα κενά σε συγκεκριμένα σχολεία» πρόσθεσε.

Η διά ζώσης εκπαίδευση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εκπαίδευσης. Και στη Γαλλία παραμένουν ανοιχτά» είπε και πρόσθεσε ότι η διασπορά του ιού είναι πολύ περιορισμένη στα σχολεία.

«Τα μικρούλια, τα παιδιά 4-8 χρονών μας έβαλαν… την μάσκα» τόνισε για την εφαρμογή της χρήσης μάσκας καθώς όπως είπε, παρά το νεαρό της ηλικίας τους είναι πολύ υπεύθυνα.

Σχετικά με τους ψυχολόγους στα σχολεία, η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι ήταν στα σχέδια της ομάδας της από πέρυσι αλλά τώρα (εν μέσω πανδημίας) η ψυχολογική στήριξη έρχεται να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

Αναφερόμενη, τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που έχει ασκήσει στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το διά ζώσης μάθημα και τον αριθμό των παιδιών, η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι ως κυβέρνηση «θα μπορούσε να βρει αίθουσες όταν τώρα ζητάει…». Θα μας απασχολήσει όμως στο μέλλον ως θέμα, διευκρίνισε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να χτιστούν νέα σχολεία».

Η συνέντευξη έγινε πριν γίνει γνωστή η είδηση θανάτου των δύο παιδιών στη Σάμο.