«Σκοτεινές πρακτικές στα ΑΕΙ»

Ερμαια στη βία των μειοψηφιών εξακολουθούν να είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια. Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) Εμμανουήλ Γιακουμάκης απειλήθηκε από τέσσερις ανθρώπους που διαμαρτυρήθηκαν για την απόφασή του να αξιοποιηθεί το κατειλημμένο κτίριο του ΟΠΑ.


Την ίδια στιγμή, πληροφορίες κάνουν λόγο για μεμονωμένα περιστατικά φοιτητών –που δεν συνδέονται με παρατάξεις– οι οποίοι έβρισαν και απείλησαν καθηγητές σε ΑΕΙ της Αθήνας, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της επιβολής διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Την ίδια στιγμή, με δραματικούς τόνους περιγράφουν οι ηγεσίες των ΑΕΙ την οικονομική τους κατάσταση, ζητώντας από την Πολιτεία να τα ενισχύσει. Ενδεικτικά, η Σύγκλητος του Παν. Αθηνών δηλώνει ότι αντιμετωπίζει σημαντικές λειτουργικές δυσκολίες, καθώς τα χρήματα που δίνει το κράτος στο Ιδρυμα καλύπτουν μόλις το 20% των οικονομικών αναγκών. Από την άλλη, η Σύγκλητος του ΕΜΠ μιλάει «για συνθήκες οικονομικής ασφυξίας» και ζητάει «άμεσα ουσιαστική αύξηση του προϋπολογισμού για το 2017». Βεβαίως, επειδή η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι γνωστή, οι ανακοινώσεις των ΑΕΙ καταλήγουν να απευθύνονται στο ενδοπανεπιστημιακό ακροατήριο, και δη τις φοιτητικές παρατάξεις που διαμαρτύρονται στη διάρκεια των συνεδριάσεων.

ip[
Exit mobile version