Συσσώρευση τμημάτων, αποφοίτων και πτυχίων καταγγέλλει το ΚΚΕ για το νέο νομοσχέδιο

ipaidia thumbnail

Κάνει λόγο για «τμήματα – Φρανκενστάιν» λόγω της προσαρμογής στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου

Υπηρέτηση «της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων» καταλογίζει στην κυβέρνηση το ΚΚΕ με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Η κυβέρνηση, και με αυτό το νομοσχέδιο, δείχνει ποια είναι η πραγματική της ανησυχία: να προχωρήσει η επιχειρηματική δραστηριότητα των νέων Ιδρυμάτων, κυρίως στο κομμάτι της έρευνας, να στηθούν πανεπιστημιακές υποδομές και προγράμματα που θα υπηρετούν πιο αποτελεσματικά την κερδοφορία μεγάλων επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο. Γι’ αυτό άλλωστε ‘λύνει’ με τόση επιμέλεια μέχρι παραμικρής λεπτομέρειας τα νέα ερευνητικά ινστιτούτα και τεχνολογικά πάρκα ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας εντός των ΑΕΙ, αφήνοντας για άλλη μια φορά στον αέρα κυριολεκτικά τα πραγματικά προβλήματα των σπουδαστών, που αφορούν τις μορφωτικές και βιοτικές τους ανάγκες» πρόσθεσε το ΚΚΕ.

Όπως υπογράμμισε, «κουβέντα δε γίνεται για ζητήματα φοιτητικής μέριμνας, για ζητήματα ουσιαστικής και ολόπλευρης στήριξης της λειτουργίας ενός πανεπιστημιακού Ιδρύματος, με διδακτικό και άλλο προσωπικό, υποδομές, αίθουσες και εργαστήρια, σύγχρονα συγγράμματα», αναφέροντας πως «στον αέρα επίσης μένουν σημερινοί φοιτητές που βρίσκονται σε μεγάλα έτη, καθώς και απόφοιτοι, που δεν έχουν την επιλογή να τελειώσουν ένα πανεπιστημιακό Τμήμα, διαμορφώνοντας έτσι επιπλέον κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Το ίδιο άλλωστε έκανε και με τις προηγούμενες ‘πανεπιστημιοποιήσεις’, παίρνοντας τα σκυτάλη από τα ‘σχέδια Αθηνά’ των άλλων αντιλαϊκών κυβερνήσεων, τα αποτελέσματα των οποίων τα βλέπουν σήμερα οι φοιτητές σε Αθήνα, Ήπειρο, Ιόνιο».

«Το ΚΚΕ, στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χωρίς επιπλέον κωλύματα και δυσκολίες, θα καταθέσει τροπολογίες που θα αφορούν μετεγγραφές και δικαιώματα φοιτητών και αποφοίτων. Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές, το ακαδημαϊκό και λοιπό προσωπικό να παλέψουμε για να μην περάσει το νομοσχέδιο, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών και πτυχία-μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα» κατέληξε.

ip[
Exit mobile version