Συνέδριο Βιοηθικής στον Πύργο Ηλείας 4 – 6 Μαΐου 2018

ipaidia thumbnail

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας διοργανώνουν τριήμερο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΙΟΗΘΙΚΗ: Προκλήσεις – Προσεγγίσεις – Προοπτικές (παιδαγωγικές, θεολογικές, φιλοσοφικές, βιολογικές, ιατρικές, νομικές)» στον Πύργο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από 4 έως 6 Μαΐου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν: η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πύργου, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας.
Η κεντρική φιλοσοφία του Συνεδρίου εδράζεται στη διαπίστωση ότι, ενώ οι επιπτώσεις της εξέλιξης των επιστημών τις τελευταίες δεκαετίες έτυχαν ευρείας αποδοχής και αναδείχτηκαν εκτεταμένα στη συνείδηση του επιστημονικού κόσμου, εντούτοις δεν αναδείχτηκαν ανάλογα ορισμένες αμφιλεγόμενες παράμετροι της εξέλιξης αυτής, οι οποίες σχετίζονται με καίρια βιοηθικά ζητήματα και οι οποίες δημιουργούν, αν μη τι άλλο, σημαντικά διλήμματα στον σύγχρονο άνθρωπο. Αποτέλεσμα αυτής της δυσαναλογίας ήταν -και είναι- η δημιουργία ενός κενού γνώσης και, κυρίως, κενού ως προς τη συνειδητοποίηση προβληματισμών που σχετίζονται με τον διεπιστημονικό τομέα της Βιοηθικής.

ip[
Exit mobile version