Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Έχεις χρήματα, θα διοριστείς» η λογική του σχεδίου Γαβρόγλου για τις προσλήψεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/12/2018 - 10:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Τις διαφωνίες της με το σχέδιο Γαβρόγλου για 15.000 εκπαιδευτικών χωρίς διαγωνισμό και με διαφορετικά από ό,τι σήμερα κριτήρια εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

Αφού αρχικά διευκρίνισε ότι η ΟΛΜΕ ζητά όλα αυτά χρόνια προσλήψεις καθώς «από το 2010 έχουν φύγει 21.000 καθηγητές και οι αναπληρωτές φτάνουν να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς» εξήγησε ότι το πρώτο πρόβλημα που διαπιστώνει η ομοσπονδία είναι οι 4.500 προσλήψεις στην «χωρίς εξειδικεύσεις, αν, δηλαδή, θα είναι δάσκαλοι, καθηγητές, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό».

Γαβρόγλου για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Να μπορεί κάθε υποψήφιος να «δει τον εαυτό του» στην προκήρυξη

Παράλληλα ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι «ο τρόπος τον οποίο έχει επιλέξει (σ.σ. ο κ. ) ανατρέπει τη διαδικασία προσλήψεων γενικής παιδείας γιατί βάζει στην επιλογή τα ακδημαϊκά ».

Ένα τρίτο πρόβλημα για την ΟΛΜΕ είναι ότι «βάζει πλαφόν στην προυπηρεσία και εμείς ζητάμε να αναγνωριστεί όλη η προϋπηρεσία».

Το τελευταίο ζήτημα που θέτει η ΟΛΜΕ είναι, όπως εξήγησε ο πρόεδρός της, ότι «ένα μεγάλο πρόβλημα στις επόμενες γενιές εκπαιδευτικών καθώς είναι σαν να τους λέει αν έχετε χρήματα κάντε μεταπτυχιακό και ξένες γλώσσες. Κλείνει το μάτι σε όσους έχουν χρήματα και αυτό είναι αντίθετο στις επιταγές ισότητας του συντάγματος. Είναι σαν να λέει "έχεις χρήματα, θα διοριστείς».

Tζούφη: Με 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή ξεκινά το τριετές πρόγραμμα 15.000 μόνιμων διορισμών

Νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Η μοριοδότηση των μεταπτυχιακών

Νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Πόσα μόρια δίνει η προϋπηρεσία

Νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Μοριοδοτείται και το δεύτερο Μεταπτυχιακό

Tο σύστημα μόνιμων διορισμών 15000 εκπαιδευτικών

Loading...


  • europalso

    ideascentral