Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Παγώνη: Γιατί πρέπει να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/08/2020 - 17:10 | Author: Newsroom Ipaidia

: Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, υποστήριξε ότι τα πρέπει να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Τα θα πρέπει να ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά είχε οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, ανέφερε στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Ο ένας βασικός λόγος, είναι ώστε να αξιοποιηθεί η πρώτη εβδομάδα για την εκμάθηση της χρήσης της και των μέσων προστασίας, για την ασφάλεια των μαθητών και των οικογενειών τους.

Η κα Παγώνη υποστήριξε ότι το επιχείρημα σχετικά με τον χρόνο επώασης της νόσου δεν ευσταθεί γιατί ακόμα και αν άνοιγαν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου, ο χρόνος επώασης ορίζεται στις 7-14 ημέρες, επομένως η διαφορά ανάμεσα στις δύο ημερομηνίες δεν έχει μεγάλη σημασία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πιστεύει ότι ακόμα και οι μαθητές των πιο μικρών τάξεων θα φορούν κανονικά τις μάσκες τους και θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στους κανόνες υγιεινής.

Για την πιθανότητα τα σχολεία να κλείσουν νωρίτερα τον χειμώνα, η κα Παγώνη απάντησε πως θα εξεταστούν τρία στοιχεία. Ο αριθμός κρουσμάτων ημερησίως, ο αριθμός νοσηλευομένων και τέλος ο αριθμός διασωληνομένων.

Αν τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι επιβαρυντικά, θα εξεταστεί το κλείσιμο των σχολείων.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Ποιά ημερομηνία «κλειδώνει»  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: