Πώς να δημιουργήστε τη δική σας Ηλεκτρονική Τάξη

Η υπηρεσία Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-Τάξη) διαθέσιμη στη διεύθυνση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Με τη γλώσσα των αριθμών, αναφέρουμε ενδεικτικά ότι μέχρι σήμερα βρίσκονται στο περιβάλλον της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης 11.677 εγγεγραμμένοι Εκπαιδευτικοί και 11.484 εγγεγραμμένοι Μαθητές. Κατά το Σχολικό Έτος 2014-2015 υπήρχαν διαθέσιμα μέσω της η-Τάξης συνολικά 6.265 μαθήματα σε 1.365 σχολεία από όλη τη χώρα.

Από φέτος (Σεπτέμβριος 2015) η υπηρεσία ανανεώθηκε πλήρως και διαθέτει πλέον αρκετά νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δυνατότητα προσαρμοστικής (responsive) διεπαφής χρήστη ικανή να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες σε οθόνες διαφορετικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και smartphones. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν απευθείας πρόσβαση στην (η-Τάξη) στο tablet ή το κινητό τους και μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών για κινητές συσκευές με λειτουργικό iOS και Android. Επιπλέον, υποστηρίζεται εκτεταμένα η συμβατότητα με διεθνή πρότυπα ηλεκτρονικής μάθησης (SCORM, IMSCP) με τα οποία εξασφαλίζεται η επαναχρησιμοποίηση, η προσβασιμότητα και η ανθεκτικότητα του εκπαιδευτικού υλικού στις τεχνολογικές μεταβολές, καθώς και η διαλειτουργικότητα μεταξύ άλλων συστημάτων ηλεκτρονικής μάθησης. Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργούν και να διαχειρίζονται πλέον τα μαθήματα τους σε πολλαπλές σχολικές μονάδες.

Κάθε ηλεκτρονικό μάθημα είναι μια αρθρωτή δομή αποτελούμενη από διακριτά υποσυστήματα (εργαλεία μαθήματος) τα οποία ομαδοποιούνται σε τρεις κατηγορίες ως εξής:

Εργαλεία Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Περιεχομένου

Εργαλεία ενημέρωσης, επικοινωνίας & συνεργασίας

Εργαλεία αξιολόγησης & ανατροφοδότησης

Επιπλέον, κάθε μάθημα διαθέτει νέα εμπλουτισμένα εργαλεία διαχείρισης που αφορούν τις ρυθμίσεις του μαθήματος, τους χρήστες, τα στατιστικά χρήσης, κλπ.
Για τη χρήση και αξιοποίηση της υπηρεσίας η-Τάξη από τους εκπαιδευτικούς απαιτείται μόνο η σύνδεση με τα στοιχεία λογαριασμού του εκπαιδευτικού στο ΠΣΔ στην πλατφόρμα . Ο εκπαιδευτικός με την είσοδο του στην υπηρεσία μπορεί να δημιουργήσει μαθήματα τα οποία θα ανήκουν στην σχολική μονάδα με την οποία είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός του στο ΠΣΔ.

Μάθετε περισσότερα για την Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη

ip[
Exit mobile version