Πέτσας: Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων και τον εμβολιασμό των μαθητών

Πέτσας: Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων και τον εμβολιασμό των μαθητών

Άνοιγμα σχολείων: Απομακρύνεται όλο και περισσότερο το σενάριο για πριν τα Χριστούγεννα.   O κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολικών μονάδων ήταν επιφυλακτικός υπογραμμίζοντας ότι θα περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις για παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, απομακρύνεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολικών μονάδων είπε ότι θα περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Εκπαιδευτικοί: Έωλο και ανυπόστατο το επιχείρημα του Υπουργείου περί έλλειψης αιθουσών

 

«Πρέπει να διαλύσουμε το σπέρμα της αμφισβήτησης για την αποτελεσματικότητα του » είπε ο , επαναλαμβάνοντας ότι ο πρωθυπουργός θα εμβολιαστεί δημόσια και το ίδιο θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να δοθεί στους πολίτες το σωστό μήνυμα για την αναγκαιότητά του.

«Είμαστε προσανατολισμένοι στην πειθώ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αυτό θα επιτευχθεί μέσω του παραδείγματος αλλά και μέσω της καμπάνιας ενημέρωσης που ήδη προετοιμάζει η κυβέρνηση. Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε μαθητές παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων σημείωσε ότι αυτή είναι υποβοηθητική, προκειμένου να κατανοήσουν όλοι πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός και αποτελεί ένα θετικό εργαλείο, προκειμένου να πειστούν ολοένα και περισσότεροι πολίτες. Κατέληξε δε λέγοντας ότι: «αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται θέμα συνταγματικότητας».

Ο κ. Πέτσας, υπογράμμισε ότι δεν εξετάζεται το θέμα της υποχρεωτικότητας .

Μαθητές για τηλεκπαίδευση: «Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί – Μην ανοίξετε τα σχολεία στα ίδια χάλια»

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !