Περισσότεροι από 1000 μαθητές συμμετείχαν στον 21ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας

ipaidia thumbnail

«Υπάρχουμε Μαζί». Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα του 21ου Διαγωνισμού Δημιουργίας που διοργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης Νέων κατά τη φετινή σχολική χρονιά με τη συμμετοχή πάνω από 1000 μαθητών και μαθητριών ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες.

Ο 21ος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες από όλη τη χώρα να εκφράσουν δημιουργικά τη γνώμη, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους για το τι σημαίνει για τα ίδια τα παιδιά η συνύπαρξη σε έναν κόσμο που φέρνει «Μαζί» τους πρόσφυγες με τις κοινότητες υποδοχής. Μαζί στο σχολείο, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο, μαζί στις νέες εμπειρίες που φέρνει κάθε νέο ξεκίνημα.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών πραγματοποιήθηκε από ομάδες μελών της Επιτροπής Ευαισθητοποίησης Νέων ανάλογα με την ειδίκευσή τους. Πέρα από τα βραβεία, αρκετές συμμετοχές έλαβαν διάκριση για την αρτιότητά τους και την πρωτοτυπία έκφρασης. Παράλληλα, ενήλικες μαθητές συμμετείχαν για μια ακόμα χρονιά εκτός διαγωνισμού με πολύ αξιόλογες προσπάθειες.

ip[
Exit mobile version