Παρέμβαση Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη στην Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή

Για τις πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ενισχύσει την , αλλά και τις προσπάθειες της Kυβέρνησης να προστατεύσει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μίλησε η Υφυπουργός , από το βήμα της Ημερίδας για την Ειδική Αγωγή, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, τοποθετήθηκε και ο Παναγιώτης Κασσιανός, Προϊστάμενος της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, ενώ μετά το πέρας των παρεμβάσεων, ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα.

Υπενθύμισε ότι «η Κυβέρνηση έχει καταβάλει ουσιαστικές προσπάθειες προκειμένου να προστατεύσει και να ενισχύσει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Νομοθέτησε μια σειρά από μέτρα, όπως η Χάρτα των Δικαιωμάτων της Αναπηρίας, φτιάχνοντας κεντρικές δομές οι οποίες παρεμβαίνουν σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία και ξεκινώντας την καταγραφή των ανθρώπων με αναπηρία».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Συνοπτικά, ανέφερε ότι:

Τέλος, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήματα που μένουν να επιλυθούν, μεταξύ των οποίων οι υποδομές, ο ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός, τα νέα βιβλία και βοηθήματα, η επιμόρφωση του προσωπικού, οι ανάγκες για άνοιγμα νέων δομών και η αναμόρφωση των προγραμμάτων των ΕΕΕΕΚ.

ip[
Exit mobile version