Πανεπιστήμιο Πατρών: Ανακαινίσεις 20 αμφιθεάτρων και δημοπρατήσεις κτιρίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/05/2018 - 18:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

 Στις 21 Ιουνίου ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών για τα κτίρια – Δημοπρατείται η κατασκευή τριών νέων κτιρίων στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας. Τα έργα αφορούν κτίριο τμήματος Οικονομικών Επιστημών, κτίριο τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών-Πληροφορικής και κτίριο κλινικών λειτουργιών τμήματος Ιατρικής».

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε η ανοικτή διαδικασία για τον ανάδοχο που θα αναλάβει την ανακαίνιση 20 αμφιθεάτρων της σχολής Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΕΙ Πατρών. Ο προϋπολογισμός αυτών των παρεμβάσεων ανέρχεται στα 2εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Το κόστος τώρα αναφορικά με τα τρία κτίρια ανέρχεται σε 14 εκατ.ευρώ. Φορέας Υλοποίησης είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η δημοπράτηση του έργου θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου και στις 21 Ιουνίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών. Η διάρκεια του έργου είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την εγγύηση του ελληνικού κράτους.

Η περιγραφή του έργου:

Α) Κτίριο τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Ανέγερση νέου τριώροφου κτιρίου 5.460,07 τ.μ., που περιλαμβάνει τα κατάλληλα έργα υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών διδασκαλίας και αίθουσες ανάγνωσης, επτά (7) αμφιθέατρα, 24 ερευνητικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, 68 αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία προσωπικού, υπόγεια αποθήκευσης και Η/Μ. Επιπλέον, θέσεις στάθμευσης προβλέπονται στον γύρω, εντός του οικοπέδου, χώρο.

Β) Κτίριο τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.

Οι κατασκευαστικές εργασίας περιλαμβάνουν:

— κτίριο τριών (3) ορόφων με εργαστήρια εμβαδού 980,06 m2 (Κτίριο Β1),

— ισόγειο κτίριο – αμφιθέατρο 244 καθισμάτων και τέσσερα (4) άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια εμβαδού 280,71 m2 με υπόγειο 169,77 m2 (Κτίριο Γ1),

— ισόγειο κτίριο με 2 αίθουσες διδασκαλίας των 310,20 m2 (Κτίριο Δ), υπόγειο 150,29 m2 και διάδρομο σύνδεσης,

— ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του γύρω χώρου.

Γ) Κτίριο κλινικών λειτουργιών τμήματος Ιατρικής.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

— την ολοκλήρωση εξωτερικά των τριών (3) ορόφων για το Κτίριο Ε εμβαδού 1.993,77 m2 που περιλαμβάνει εξωτερικά τοιχώματα, μονώσεις, πόρτες, παράθυρα,

— αποπεράτωση του ισογείου Κτιρίου Ε εμβαδού 645 m2, το οποίο θα διαμορφωθεί σε δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας των 218 και 156 θέσεων,

— ο εξωτερικός διάδρομος – γέφυρα που συνδέει το Κτίριο Ε με τις άλλες μονάδες (Β, Γ και Δ),

— οι γύρω περιοχές (πεζοδρόμια, φύτευση κ.λπ.), μεταξύ του Κτιρίου Δ και Κτιρίου Ε και τον περιβάλλοντα χώρο του Κτιρίου Ε.

Loading...


  • europalso   ideascentral