Πανελλήνιες 2021 – Πρύτανης ΑΠΘ: Στη Σύνοδο ακούστηκαν διάφορες απόψεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/01/2021 - 16:37 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 22/01/2021 - 16:40

:«Προφανώς και δεν είμαστε όλοι οι αρνητικοί στο » τόνισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Νίκος Παπαιωάννου. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για τη σύνοδο των πρυτάνεων.

Μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος», αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια. Λάθος αναφέρθηκε στον Τύπο «όχι των πρυτάνεων», όπως είπε σημειώνοντας πως θα υπάρξει νέα διορθωτική ανακοίνωση διότι βγήκε μια εικόνα, η οποία δεν είναι αληθινή.

«Στη Σύνοδο ακούστηκαν διάφορες απόψεις», είπε. «Σεβαστές όλες. Δεν υπάρχει όμως ομόφωνο “όχι”, ούτε στη φύλαξη – ασφάλεια, ούτε στη βάση εισαγωγής. Κατ` αρχάς, όλη η Σύνοδος είναι θετική στην εφαρμογή μιας που θα έχει ακαδημαϊκά κριτήρια και θα προωθεί την αυτονομία των πανεπιστημίων.»

Πανελλήνιες 2021: Δείτε ΕΔΩ τη νέα μειωμένη ύλη

Άνοιγμα σχολείων: Αυτή είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Πανελλήνιες 2021: Τι λένε οι Πρυτάνεις για τις νέες αλλαγές

Πανελλήνιες 2021: «Μη πυροβολείτε άλλο τη δημόσια εκπαίδευση»

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει συμβουλευτικό ρόλο, συνεπώς οι θέσεις που διατυπώνονται δεν είναι δεσμευτικές προς την κυβέρνηση.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζητεί δύο πράγματα, όπως είπε ο πρύτανης, και αυτά είναι : φύλαξη και προστασία από αδικήματα ποινικού δικαίου. Την φύλαξη την έχει αναλάβει το πανεπιστήμιο, ωστόσο «η πρόληψη και καταστολή τέτοιων καταδρομικών ενεργειών θα πρέπει να είναι ευθύνη της πολιτείας», η οποία και θα εκπαιδεύσει το προσωπικό, που θα σταλεί.

«Δεν πάνε άλλο περιπτώσεις τύπου  Μπουραντώνη, περιπτώσεις τύπου Μπουντουβή, που του έσπασαν το γραφείο του στο Μετσόβειο, περιπτώσεις τύπου Ζαπράνη το 2017 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Δεν είναι ανεκτό να χτίζονται καθηγητές στα αμφιθέατρο, να χτίζονται καθηγητές στα γραφεία. Μπορεί να μην είναι καθημερινό αλλά αμαυρώνει την εικόνα του ελληνικού πανεπιστημίου.»

Κληθείς να σχολιάσει το κείμενο υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα που συνυπογράφουν 68 καθηγητές πανεπιστημίων ο κ. Παπαιωάννου επεσήμαινε ότι δεν θα ήθελε να κρίνει την έκφραση συναδέλφων του ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε. Πρόσθεσε όμως με νόημα: «Πανελλαδικά τα μέλη ΔΕΠ είναι περίπου 25.000!». • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: